Ingrediencie
- 4 kuracie prsia
- 350 g – 400 g nastrúhaného tvrdého syra
- 150 g šunky
- 4 vajcia
- 180 g kyslej smotany
- hladká múka
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Slaná kuracia torta so šunkou
Postup: Prsia nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Vymiešame smotanu s vajíčkom a v zmesi namáčame prsia. Ukladáme do tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Posypeme vrstvou strúhaného syra a na vrch poukladáme plátky šunky. Ďalej znova vrstvíme obalené kuracie prsia, strúhaný syr a šunku. Takto pripravenú tortu prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia 70-80 minút. Na záver odokryjeme, posypeme strúhaným syrom a dáme ešte približne na 10 minút zapiecť.
Šéfkuchár: Andrea Chabroňová | Recept z epizódy: 03. 06. 2017
Ingrediencie
- 4 kuracie prsia
- 350 g – 400 g nastrúhaného tvrdého syra
- 150 g šunky
- 4 vajcia
- 180 g kyslej smotany
- hladká múka
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame