Ingrediencie
- 500 g šalotiek,
- 2 PL olivového oleja,
- 25g masla,
- 2 PL balzamikového octu,
- 1 PL trstinového cukru,
- 300 g lístkového cesta,
- 100-150 g syru čedar,
- tymian,
- soľ, korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šalotkový Tarte Tatin
Šalotky dáme do hrnca a zalejeme vriacou vodou. Necháme v nej asi 5 min a potom ich zlejeme a ošúpeme. V panvici roztopíme maslo, pridáme olivový olej a šalotky opekáme asi 5 min. Pridáme balzamikový ocot, cukor, tymian, podlejeme troškou vody a dusíme ešte asi 5 min. Potom šalotky dáme do okrúhlej formy na pečenie a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Cesto rozdelíme na 2 polovice a obe vyvaľkáme. Jedným plátom prikryjeme šalotky, posypeme strúhaným syrom a dáme druhý plát. Okraje cesta zahneme. Pečieme cca 25- 30 min . Po vybratí z rúry necháme cca 5 min. odpočívať a potom koláč obrátime, aby boli šalotky navrchu.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 30. 03. 2014
Ingrediencie
- 500 g šalotiek,
- 2 PL olivového oleja,
- 25g masla,
- 2 PL balzamikového octu,
- 1 PL trstinového cukru,
- 300 g lístkového cesta,
- 100-150 g syru čedar,
- tymian,
- soľ, korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame