Pórkový Quiche - Tajomstvo mojej kuchyne

Pórkový Quiche

Maspoma

Zo surovín vymiesime hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu v chladničke odpočívať. Do misy dáme 4 celé vajcia, pridáme smotanu, osolíme, pridáme strúhaný muškátový oriešok, rozšľaháme a pridáme nastrúhaný eidam. Pór osmažíme do sklovita na olivovom oleji, necháme vychladnúť, šunku nakrájame na drobné kocky, a pridáme k póru.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, uložíme ho do vymasteného plechu, tak aby sme mali prikryté aj bočné steny. Na cesto uložíme pór so šunkou, polovicu parmezánu, potom smotanovú zmes a druhú polovicu parmezánu. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 02. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu