Ingrediencie
- 200 g hladkej múky,
- 75 g studeného masla,
- 1 vajce,
- soľ,
- 2-3 PL studenej vody
- na plnku:
- 50 ml olivového oleja Ocho,
- 2 póry (bez zelenej časti),
- 4 vajcia,
- 250 ml sladkej smotany ( môžeme nahradiť Creme Fraiche),
- 100 g parmezánu,
- 50 g eidamu,
- 50 g šunky,
- muškátový oriešok
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pórkový Quiche
Zo surovín vymiesime hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu v chladničke odpočívať. Do misy dáme 4 celé vajcia, pridáme smotanu, osolíme, pridáme strúhaný muškátový oriešok, rozšľaháme a pridáme nastrúhaný eidam. Pór osmažíme do sklovita na olivovom oleji, necháme vychladnúť, šunku nakrájame na drobné kocky, a pridáme k póru.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, uložíme ho do vymasteného plechu, tak aby sme mali prikryté aj bočné steny. Na cesto uložíme pór so šunkou, polovicu parmezánu, potom smotanovú zmes a druhú polovicu parmezánu. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 02. 2014
Ingrediencie
- 200 g hladkej múky,
- 75 g studeného masla,
- 1 vajce,
- soľ,
- 2-3 PL studenej vody
- na plnku:
- 50 ml olivového oleja Ocho,
- 2 póry (bez zelenej časti),
- 4 vajcia,
- 250 ml sladkej smotany ( môžeme nahradiť Creme Fraiche),
- 100 g parmezánu,
- 50 g eidamu,
- 50 g šunky,
- muškátový oriešok
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame