Ingrediencie
- 3-4 filety lososa bez kože
- 2-3 mrkvy
- 1 pór
- maslo
- šafran
- 1 celozrnné lístkové cesto
- 2 balenia čerstvého tvarohového syra
- 2 hrste listového špenátu
- 1 citrón
- soľ
- čierne mleté korenie
- sezam
- 1 vajce na potretie
- na omáčku:
- 200 ml rybacieho vývaru (bujón)
- 100 ml bieleho vína
- 200 ml sladkej šľahačkovej smotany
- čerstvý kopôr
- soľ
- na dozdobenie:
- listový šalát
- bylinky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pestrý losos v kabátiku
Mrkvu a pór nakrájame na tenké rezance a uvaríme v slanej vode (asi 5-7 minút). Scedíme a na masle opečieme spolu so šafranom dozlatista. Lístkové cesto vyvaľkáme a poukladáme naň vychladnutú zeleninu. Na ňu uložíme na pásy nakrájané filety z lososa (bez kože), osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na lososa uložíme plátky čerstvého tvarohového syra a listový špenát. Lístkové cesto zavinieme a okraje dobre pritlačíme. Zo zvyškov cesta urobíme na vrch ozdobnú mriežku. Závin preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 230°C asi 5-7 minút, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme 25-30 minút.
Omáčku pripravíme tak, že do hrnca vlejeme vývar, víno a zredukujeme. Postupne prilejeme smotanu, dochutíme soľou a krátko povaríme. Odstavíme a primiešame nasekaný kôpor. Závin nakrájame, prelejeme omáčkou a dozdobíme šalátom a bylinkami.
Šéfkuchár: Katka Hrivňáková | Recept z epizódy: 20. 03. 2022
Ingrediencie
- 3-4 filety lososa bez kože
- 2-3 mrkvy
- 1 pór
- maslo
- šafran
- 1 celozrnné lístkové cesto
- 2 balenia čerstvého tvarohového syra
- 2 hrste listového špenátu
- 1 citrón
- soľ
- čierne mleté korenie
- sezam
- 1 vajce na potretie
- na omáčku:
- 200 ml rybacieho vývaru (bujón)
- 100 ml bieleho vína
- 200 ml sladkej šľahačkovej smotany
- čerstvý kopôr
- soľ
- na dozdobenie:
- listový šalát
- bylinky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame