Pestrý losos v kabátiku - Tajomstvo mojej kuchyne

Pestrý losos v kabátiku

Maspoma

Mrkvu a pór nakrájame na tenké rezance a uvaríme v slanej vode (asi 5-7 minút). Scedíme a na masle opečieme spolu so šafranom dozlatista. Lístkové cesto vyvaľkáme a poukladáme naň vychladnutú zeleninu. Na ňu uložíme na pásy nakrájané filety z lososa (bez kože), osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na lososa uložíme plátky čerstvého tvarohového syra a listový špenát. Lístkové cesto zavinieme a okraje dobre pritlačíme. Zo zvyškov cesta urobíme na vrch ozdobnú mriežku. Závin preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a  posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 230°C asi 5-7 minút, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme 25-30 minút.

Omáčku pripravíme tak, že do hrnca vlejeme vývar, víno a zredukujeme. Postupne prilejeme smotanu, dochutíme soľou a krátko povaríme. Odstavíme a primiešame nasekaný kôpor. Závin nakrájame, prelejeme omáčkou a dozdobíme šalátom a bylinkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Katka Hrivňáková | Recept z epizódy: 20. 03. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu