Ingrediencie
- na cesto:
- 1 kg polohrubej múky
- 200 ml oleja
- 1 kyslá smotana (16 %)
- 200 ml mlieka
- 1 ČL soli
- na kvások:
- 1 kocka droždia
- štipka soli
- 200 ml mlieka
- 2 PL kryštálového cukru
- na plnku č. 1:
- 500g mletých oškvarkov (rozrobíme so soľou a trochou oleja)
- 1 KL soli (alebo podľa chuti oškvarkov)
- na plnku č. 2:
- 1 menšia kapusta
- 1 ČL soli
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 4 PL cukru na skaramelizovanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Maňanské ríteše
Vypracujeme kysnuté cesto, ktoré si rozdelíme na 2 polovice. Z prvej polovice cesta vytvarujeme valec, ktorý rozkrájame na menšie kúsky. Necháme ich trochu tiež vykysnúť. Tieto potom rozvaľkáme na malé okrúhle tvary (ako malý dezertný tanier), ktoré potrieme olejom, naplníme oškvarkovou plnkou a zvinieme do rolky, ktorú potom ešte zatočíme do slimáka.
Podobne postupujeme aj s druhou polovicou cesta . Kapustu nakrájame a posolíme, aby pustila šťavu. Cukor skaramelizujeme nasucho na panvici a na cukor dáme vyžmýkanú kapustu (pretože osolená kapusta pustí trochu šťavy). Rozvaľkané malé placky potrieme olejom a plníme kapustou, zvinieme a zatočíme do slimáka.
Slimáky preložíme na plech potretý olejom, slimáky na povrchu tiež potrieme olejom a pečieme v rúre pri 180 stupňoch si 15 minút, potom trochu uberieme z teploty a ešte pečieme 15 min.
Keď upečené máňanské ríteše vyberieme z rúry, ešte raz ich potrieme olejom, aby neboli suché.
Šéfkuchár: Alena Porubská | Recept z epizódy: 07. 02. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 1 kg polohrubej múky
- 200 ml oleja
- 1 kyslá smotana (16 %)
- 200 ml mlieka
- 1 ČL soli
- na kvások:
- 1 kocka droždia
- štipka soli
- 200 ml mlieka
- 2 PL kryštálového cukru
- na plnku č. 1:
- 500g mletých oškvarkov (rozrobíme so soľou a trochou oleja)
- 1 KL soli (alebo podľa chuti oškvarkov)
- na plnku č. 2:
- 1 menšia kapusta
- 1 ČL soli
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 4 PL cukru na skaramelizovanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame