Kuxikoláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Kuxikoláč

Maspoma

Cuketu a mrkvu nastrúhame, posypeme morskou soľou a necháme „vypotiť“ asi 15 minút, aby cuketa pustila šťavu a potom všetko vyžmýkame. Pridáme celozrnnú múku a vypracujeme cesto. Tortovú formu vymastíme olivovým olejom a cesto utľapkáme do formy. Obe tofu nastrúhame, pridáme Miso a Tahini pastu, nasekané bylinky, cibuľku a poriadne premiešame. Togu zmes natrieme na cesto a vrch posypeme nakrájanými čiernymi olivami. Pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 30-40 minút. Hotový koláč podávame s poľným šalátom a cherry paradajkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Ivana Kuxova | Recept z epizódy: 27. 01. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu