Ingrediencie
- 200 g cukety,
- 100 g mrkvy,
- 100 g celozrnnej múky,
- morská soľ,
- olivový olej,
- 1 biele tofu,
- 1 údené tofu,
- Tahini pasta,
- Miso pasta,
- čerstvá bazalka,
- čerstvý tymián,
- 1 červená cibuľa,
- čierne olivy bez kôstok,
- cherry paradajky,
- poľný šalát Valeriana
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuxikoláč
Cuketu a mrkvu nastrúhame, posypeme morskou soľou a necháme „vypotiť“ asi 15 minút, aby cuketa pustila šťavu a potom všetko vyžmýkame. Pridáme celozrnnú múku a vypracujeme cesto. Tortovú formu vymastíme olivovým olejom a cesto utľapkáme do formy. Obe tofu nastrúhame, pridáme Miso a Tahini pastu, nasekané bylinky, cibuľku a poriadne premiešame. Togu zmes natrieme na cesto a vrch posypeme nakrájanými čiernymi olivami. Pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 30-40 minút. Hotový koláč podávame s poľným šalátom a cherry paradajkami.
Šéfkuchár: Ivana Kuxova | Recept z epizódy: 27. 01. 2013
Ingrediencie
- 200 g cukety,
- 100 g mrkvy,
- 100 g celozrnnej múky,
- morská soľ,
- olivový olej,
- 1 biele tofu,
- 1 údené tofu,
- Tahini pasta,
- Miso pasta,
- čerstvá bazalka,
- čerstvý tymián,
- 1 červená cibuľa,
- čierne olivy bez kôstok,
- cherry paradajky,
- poľný šalát Valeriana
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame