Ingrediencie
- 1 hlávka kelu,
- ½ hlávky kapusty,
- 500 g mletého bravčového mäsa,
- 1 cibuľa,
- 5-6 plátkov toastového chleba,
- 4 vajcia,
- 3-4 strúčiky cesnaku,
- 1 PL horčice,
- 100 ml smotany,
- 100 g slaninky,
- 2 PL masla,
- 1 PL horčice,
- soľ,
- korenie,
- rasca,
- provensálske bylinky ,
- oregano,
- šalvia,
- bazalka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kelový puding
Toastový chlieb nakrájame a zalejeme smotanou. Pridáme vajcia, nasekané bylinky, mleté mäso, horčicu, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Slaninku nakrájame na kocky a osmažíme. V horúcej vode sparíme kelové aj kapustové listy, hlúby vyrežeme. Formu na puding vytrieme maslom a vyložíme kelovými listami. Do formy ukladáme striedavo zmes mäsa, na ňu kapustové listy a slaninku. Vrstvy opakujeme až po vrch formy, ktorý prikryjeme kelovými listami. Pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 170 stupňov asi hodinu.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 10. 2013
Ingrediencie
- 1 hlávka kelu,
- ½ hlávky kapusty,
- 500 g mletého bravčového mäsa,
- 1 cibuľa,
- 5-6 plátkov toastového chleba,
- 4 vajcia,
- 3-4 strúčiky cesnaku,
- 1 PL horčice,
- 100 ml smotany,
- 100 g slaninky,
- 2 PL masla,
- 1 PL horčice,
- soľ,
- korenie,
- rasca,
- provensálske bylinky ,
- oregano,
- šalvia,
- bazalka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame