Kapustová štrúdľa - Tajomstvo mojej kuchyne

Kapustová štrúdľa

Maspoma

Na plnku v panvici zohrejeme maslo a speníme na ňom cibuľku. Pridáme kapustu, čínsku kapustu a hrozienka. Na miernom ohni varíme asi 3-4 minúty za stáleho miešania, kým kapusta nezačne „sklovatieť“. Potom pridáme kôpor, koriander a soľ. Ešte asi minútu varíme na veľkom ohni za stáleho miešania a potom odložíme.

Na prípravu húb v panvici rozpustíme maslo. Na veľkom ohni v ňom pražíme huby za častého miešania, kým nezačnú mäknúť. Odstavíme ich, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame s plnkou. Plnku scedíme.

Na vlhkú utierku rozprestrieme štrúdľové cesto, potrieme ho rozpusteným maslom a posypeme strúhankou. Na polovicu rozotrieme plnku, zrolujeme a to isté zopakujeme aj s druhým cestom. Štrúdle uložíme na plech, potrieme maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi  20-30 minút, resp. do zlatista.

Maspoma

Šéfkuchár: Peter Šimun | Recept z epizódy: 17. 03. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu