Ingrediencie
- 4 listy štrúdľového cesta
- 4 PL strúhanky
- 4 PL masla
- 4 šálky kapusty (na tenko nakrájanej)
- 2 šálky nakrájaného čínskeho kelu resp. čínskej kapusty
- 1 PL hrozienok (podľa chuti)
- 2 malé cibule nakrájané nadrobno
- 1 KL sušeného kôpru
- 1 KL koriandru
- 250 g čerstvých húb (ak mám huby sušené, treba ich pred použitím namočiť)
- 1 KL citrónovej šťavy
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kapustová štrúdľa
Na plnku v panvici zohrejeme maslo a speníme na ňom cibuľku. Pridáme kapustu, čínsku kapustu a hrozienka. Na miernom ohni varíme asi 3-4 minúty za stáleho miešania, kým kapusta nezačne „sklovatieť“. Potom pridáme kôpor, koriander a soľ. Ešte asi minútu varíme na veľkom ohni za stáleho miešania a potom odložíme.
Na prípravu húb v panvici rozpustíme maslo. Na veľkom ohni v ňom pražíme huby za častého miešania, kým nezačnú mäknúť. Odstavíme ich, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame s plnkou. Plnku scedíme.
Na vlhkú utierku rozprestrieme štrúdľové cesto, potrieme ho rozpusteným maslom a posypeme strúhankou. Na polovicu rozotrieme plnku, zrolujeme a to isté zopakujeme aj s druhým cestom. Štrúdle uložíme na plech, potrieme maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20-30 minút, resp. do zlatista.
Šéfkuchár: Peter Šimun | Recept z epizódy: 17. 03. 2019
Ingrediencie
- 4 listy štrúdľového cesta
- 4 PL strúhanky
- 4 PL masla
- 4 šálky kapusty (na tenko nakrájanej)
- 2 šálky nakrájaného čínskeho kelu resp. čínskej kapusty
- 1 PL hrozienok (podľa chuti)
- 2 malé cibule nakrájané nadrobno
- 1 KL sušeného kôpru
- 1 KL koriandru
- 250 g čerstvých húb (ak mám huby sušené, treba ich pred použitím namočiť)
- 1 KL citrónovej šťavy
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame