Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 300 g plnotučného mlieka
- 8 g droždia
- 60 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 40 g kačacej masti
- 40 g masla
- na plnku:
- 1 menšia hlávka kapusty
- 50 g slaninky
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 ml smotany
- 100 g masla
- čierne korenie
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kapustníky z Zuckermandla
Do mlieka pridáme kryštálový cukor, kačaciu masť, namrvíme droždie a zmes zohrejeme. Múku, maslo a vajce premiešame v robote. Postupne prilievame vlažnú zmes s mliekom, osolíme a na záver ešte ručne premiešame. Cesto preložíme do misy, prikryjeme a necháme asi 2 – 2,5 hodiny kysnúť. Na masle opečieme nakrájanú slaninku, cibuľu , cesnak a pridáme na pásiky nakrájanú kapustu. Ochutíme soľou, rascou, čiernym korením a 10-15 minút podusíme. Pridáme smotanu , petržlenovú vňať a premiešame. Vykysnuté cesto premiesime a tvarujeme bochníčky , ktoré rozvaľkáme na veľkosť dlane. Naplníme vychladnutou kapustovou plnkou, potrieme vajíčkom, do ktorého sme pridali troška citrónovej šťavy a uložíme na plech s papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 175°C a pečieme asi na 15-20 minút.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 30. 01. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 300 g plnotučného mlieka
- 8 g droždia
- 60 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 40 g kačacej masti
- 40 g masla
- na plnku:
- 1 menšia hlávka kapusty
- 50 g slaninky
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 ml smotany
- 100 g masla
- čierne korenie
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame