Kapustníky z Zuckermandla - Tajomstvo mojej kuchyne

Kapustníky z Zuckermandla

Maspoma

Do mlieka pridáme kryštálový cukor, kačaciu masť, namrvíme droždie a zmes zohrejeme. Múku, maslo a vajce premiešame v robote. Postupne prilievame vlažnú zmes s mliekom, osolíme a na záver ešte ručne premiešame. Cesto preložíme do misy, prikryjeme a necháme asi 2 – 2,5 hodiny kysnúť.  Na masle opečieme nakrájanú slaninku, cibuľu , cesnak a pridáme na pásiky nakrájanú kapustu. Ochutíme soľou, rascou, čiernym korením a 10-15 minút podusíme. Pridáme smotanu , petržlenovú vňať a premiešame. Vykysnuté cesto premiesime a tvarujeme bochníčky , ktoré rozvaľkáme na veľkosť dlane. Naplníme vychladnutou kapustovou plnkou, potrieme vajíčkom, do ktorého sme pridali troška citrónovej šťavy a uložíme na plech s papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 175°C a pečieme asi na 15-20 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 30. 01. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu