Kamiline oškvarkové pagáče - Tajomstvo mojej kuchyne

Kamiline oškvarkové pagáče

Maspoma

Z ohriateho mlieka, droždia a cukru urobíme kvások a necháme vykysnúť. Pomleté oškvarky ohrejeme v rúre, pridáme 1 PL masla a zmiešame. Žĺtky, múku, vykysnutý kvások, 1 PL masla a kyslú smotanu zmiešame a vypracujeme cesto, miesime aspoň 10 minút. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, potrieme oškvarkami, poskladáme a necháme asi 30 minút kysnúť prikryté utierkou. Toto opakujeme 3 krát. Na záver cesto opäť vyvaľkáme na 1 cm a vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajcom a posypeme sezamom alebo rascou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 20. 03. 2011

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu