Ingrediencie
- 600 g hladkej múky,
- 350 g mletých oškvarkov,
- 2 žĺtky,
- 150 ml mlieka,
- 1 kocku droždia,
- 1 kyslú smotanu,
- 1 PL kryštálového cukru,
- 2 PL masla,
- soľ,
- 1 vajce na potretie,
- sezam, rascu na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kamiline oškvarkové pagáče
Z ohriateho mlieka, droždia a cukru urobíme kvások a necháme vykysnúť. Pomleté oškvarky ohrejeme v rúre, pridáme 1 PL masla a zmiešame. Žĺtky, múku, vykysnutý kvások, 1 PL masla a kyslú smotanu zmiešame a vypracujeme cesto, miesime aspoň 10 minút. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, potrieme oškvarkami, poskladáme a necháme asi 30 minút kysnúť prikryté utierkou. Toto opakujeme 3 krát. Na záver cesto opäť vyvaľkáme na 1 cm a vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajcom a posypeme sezamom alebo rascou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20 minút.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 20. 03. 2011
Ingrediencie
- 600 g hladkej múky,
- 350 g mletých oškvarkov,
- 2 žĺtky,
- 150 ml mlieka,
- 1 kocku droždia,
- 1 kyslú smotanu,
- 1 PL kryštálového cukru,
- 2 PL masla,
- soľ,
- 1 vajce na potretie,
- sezam, rascu na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame