Jemný teľací veniec - Tajomstvo mojej kuchyne

Jemný teľací veniec

Maspoma

Žemle nakrájame a zalejeme mliekom, cibuľu nakrájame na hrubšie krúžky, ktoré uložíme na dno maslom vymastenej formy. Mäso, rolku aj slaninu pomelieme a zmiešame. Žemle vyžmýkame, pridáme celé vajcia, nasekanú petržlenovú vňať a obe zmesi spojíme a uložíme do formy na cibuľu. Na vrch poukladáme druhú polovicu nakrájanej cibule. Pečieme asi 80 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.

Milí naši labužníci, v Tajomstve mojej kuchyne si tento týždeň prídu na svoje všetci obdivovatelia mäsových dobrôt, prípadne aj netradičných kombinácií. Najskôr pre vás Kamila s Pavlom ukuchtia delikátny Jemný teľací veniec a potom si zmlsneme na mňamkách z gaštanov. Herečka Lucia Hurajová nazvala svoju bravčovú panenku s gaštanovou omáčkou veľmi poeticky – Jesenná sonáta ! A expert na poéziu i prózu Dado Nagy jej zakontroval Gaštanovou polievkou ! Navnadili sme vás, čo ?

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 11. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu