Ingrediencie
- 400 g údenej rolky,
- 200 g teľacieho mäsa,
- 100 g slaniny,
- 2 vajcia,
- 2 žemle,
- 4 cibule,
- petržlenová vňať,
- maslo na vytretie formy,
- 150 ml mlieka,
- mleté čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jemný teľací veniec
Žemle nakrájame a zalejeme mliekom, cibuľu nakrájame na hrubšie krúžky, ktoré uložíme na dno maslom vymastenej formy. Mäso, rolku aj slaninu pomelieme a zmiešame. Žemle vyžmýkame, pridáme celé vajcia, nasekanú petržlenovú vňať a obe zmesi spojíme a uložíme do formy na cibuľu. Na vrch poukladáme druhú polovicu nakrájanej cibule. Pečieme asi 80 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
Milí naši labužníci, v Tajomstve mojej kuchyne si tento týždeň prídu na svoje všetci obdivovatelia mäsových dobrôt, prípadne aj netradičných kombinácií. Najskôr pre vás Kamila s Pavlom ukuchtia delikátny Jemný teľací veniec a potom si zmlsneme na mňamkách z gaštanov. Herečka Lucia Hurajová nazvala svoju bravčovú panenku s gaštanovou omáčkou veľmi poeticky – Jesenná sonáta ! A expert na poéziu i prózu Dado Nagy jej zakontroval Gaštanovou polievkou ! Navnadili sme vás, čo ?
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 11. 2012
Ingrediencie
- 400 g údenej rolky,
- 200 g teľacieho mäsa,
- 100 g slaniny,
- 2 vajcia,
- 2 žemle,
- 4 cibule,
- petržlenová vňať,
- maslo na vytretie formy,
- 150 ml mlieka,
- mleté čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame