Hrušovský lepník - Tajomstvo mojej kuchyne

Hrušovský lepník

Maspoma

Múky zmiešame, do stredu urobíme jamku, pridáme droždie, soľ, cukor, mlieko a chvíľku necháme prikryté nakysnúť. Ďalej pridáme nastrúhané uvarené zemiaky a vodu podľa potreby. Vypracujeme stredne tuhé cesto a necháme vykysnúť asi 40 minút.

Medzitým pripravíme plnky:

  • Tvaroh zmiešame s nastrúhanými uvarenými zemiakmi, cukrom a vajíčkom.
  • Na masti opečieme cibuľu, pridáme kapustu, podlejeme troškou vody a udusíme. Dochutíme soľou a čiernym korením. Do udusenej kapusty pridáme škvarky a necháme vychladnúť.
  • Cesnak zomelieme, pridáme soľ a trochu vody.

Z vykysnutého cesta urobíme bochníky, ktoré rozvaľkáme. Niektoré upečieme nenaplnené a hotové potrieme maslom, cesnakovou pastou alebo lekvárom.

Na vrch ďalších dáme tvarohovú plnku, po upečení posypeme škoricou alebo vanilkovým cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom.

Kapustové naplníme plnkou, cesto preložíme, okraje postláčame (tak aby plnka nevytiekla) a upečieme.

Maspoma

Šéfkuchár: Ružena Kamasová | Recept z epizódy: 18. 09. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu