Ingrediencie
- na cesto:
- 650 g hladkej múky
- 350 g pšeničnej chlebovej hladkej múky
- 1 kocka droždia
- 1 PL soli
- 1 PL kryštálového cukru
- 100 ml mlieka
- 100 g varených nastrúhaných zemiakov
- vlažná voda podľa potreby
- na tvarohovú plnku:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 2 varené zemiaky
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 vajce
- na slanú kapustovú plnku:
- 1 PL masti
- 500 g kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- 200 g oškvarkov
- soľ a čierne korenie
- na cesnakovú pastu:
- 10 strúčikov cesnaku
- soľ
- maslo
- na vrch – podľa plnky:
- slivkový lekvár
- škorica
- vanilkový cukor
- maslo
- cesnaková pasta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hrušovský lepník
Múky zmiešame, do stredu urobíme jamku, pridáme droždie, soľ, cukor, mlieko a chvíľku necháme prikryté nakysnúť. Ďalej pridáme nastrúhané uvarené zemiaky a vodu podľa potreby. Vypracujeme stredne tuhé cesto a necháme vykysnúť asi 40 minút.
Medzitým pripravíme plnky:
- Tvaroh zmiešame s nastrúhanými uvarenými zemiakmi, cukrom a vajíčkom.
- Na masti opečieme cibuľu, pridáme kapustu, podlejeme troškou vody a udusíme. Dochutíme soľou a čiernym korením. Do udusenej kapusty pridáme škvarky a necháme vychladnúť.
- Cesnak zomelieme, pridáme soľ a trochu vody.
Z vykysnutého cesta urobíme bochníky, ktoré rozvaľkáme. Niektoré upečieme nenaplnené a hotové potrieme maslom, cesnakovou pastou alebo lekvárom.
Na vrch ďalších dáme tvarohovú plnku, po upečení posypeme škoricou alebo vanilkovým cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom.
Kapustové naplníme plnkou, cesto preložíme, okraje postláčame (tak aby plnka nevytiekla) a upečieme.
Šéfkuchár: Ružena Kamasová | Recept z epizódy: 18. 09. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 650 g hladkej múky
- 350 g pšeničnej chlebovej hladkej múky
- 1 kocka droždia
- 1 PL soli
- 1 PL kryštálového cukru
- 100 ml mlieka
- 100 g varených nastrúhaných zemiakov
- vlažná voda podľa potreby
- na tvarohovú plnku:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 2 varené zemiaky
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 vajce
- na slanú kapustovú plnku:
- 1 PL masti
- 500 g kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- 200 g oškvarkov
- soľ a čierne korenie
- na cesnakovú pastu:
- 10 strúčikov cesnaku
- soľ
- maslo
- na vrch – podľa plnky:
- slivkový lekvár
- škorica
- vanilkový cukor
- maslo
- cesnaková pasta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame