Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 8 g droždia
- 1 vajce
- 60 g kryštálového cukru
- 40 g masla
- 40 g bravčovej masti
- 350 ml mlieka
- štipka soli
- na zemiakovú plnku:
- 500 g lúpaných varených zemiakov
- 2 veľké cibule
- 100 ml bravčovej alebo kačacej masti
- 3 PL tradičnej bánoveckej nátierky
- soľ
- mleté čierne korenie
- +
- 50 g práškového cukru (na posypanie)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Grulnpelčen (Medzevský zemiakový koláč)
Z droždia, trošky vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások. Z ostatných surovín na cesto spravíme redšie cesto a zapracujeme kvások. Necháme vykysnúť. Nakrájanú cibuľku opečieme na masti, pridáme pretlačené uvarené zemiaky, bánoveckú nátierku, osolíme a okoreníme. Nakysnuté cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na veľkosť plechu. Na plech s papierom na pečenie rozložíme jednu časť cesta, navrstvíme ochutené zemiaky a prikryjeme druhou časťou cesta. Popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 25-30 minút. Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 24. 10. 2021
Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 8 g droždia
- 1 vajce
- 60 g kryštálového cukru
- 40 g masla
- 40 g bravčovej masti
- 350 ml mlieka
- štipka soli
- na zemiakovú plnku:
- 500 g lúpaných varených zemiakov
- 2 veľké cibule
- 100 ml bravčovej alebo kačacej masti
- 3 PL tradičnej bánoveckej nátierky
- soľ
- mleté čierne korenie
- +
- 50 g práškového cukru (na posypanie)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame