Ingrediencie
- 250g štrúdľového cesta ( 10 plátkov),
- 1 kg listového špenátu,
- 250 g ovčieho syru,
- 1 zv. jarnej cibuľky,
- 1zv. petržlenovej vňate,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 6ks cherry paradajok,
- majorán, soľ, korenie,
- olivový olej,
- 1 biely jogurt
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Grécka špenátová štrúdľa SPANAKOPITA
Rúru predhrejeme na 180 „C . (Cesto rýchlo schne, preto ho vyberáme z balenia až tesne pred spracovaním.) Jarnú cibuľku a cesnak nakrájame, opražíme vo veľkej panvici na troche oleja, pridáme špenát a posekanú petržlenovú vňať, opatrne miešame pokým špenát zmenší objem. Špenát po zmäknutí preložíme do sitka a necháme vychladnúť. Prebytočnú vodu potom opatrne vytlačíme. Ovčí syr pokrájame na kocky alebo pomrvíme, zmiešame so zmesou špenátu, cibuľky, cesnaku a petržlenovej vňate. Sedem plátkov cesta poukladáme do vymastenej misy tak, aby plátky prevísali cez okraj misy a vždy jednotlivé plátky pri ukladaní na seba potrieme olejom. Plnku presypeme na posledný plátok lístkového cesta v mise, rozpolené cherry paradajky poukladáme na vrch reznou stranou dolu, prevísajúce lístkové cestá preložíme späť cez plnku a opätovne ich potrieme olejom. Na vrch potom poukladáme zvyšné pláty cesta a okraje zatočíme. Povrch lístkového cesta potrieme olejom a posypeme majoránom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 „C cca 30 až 35 minút. Podávame s bielym jogurtom
Šéfkuchár: Slavo Jankovič | Recept z epizódy: 16. 03. 2014
Ingrediencie
- 250g štrúdľového cesta ( 10 plátkov),
- 1 kg listového špenátu,
- 250 g ovčieho syru,
- 1 zv. jarnej cibuľky,
- 1zv. petržlenovej vňate,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 6ks cherry paradajok,
- majorán, soľ, korenie,
- olivový olej,
- 1 biely jogurt
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame