Fougasse - Tajomstvo mojej kuchyne

Fougasse

Maspoma

Z múky, droždia, oleja, vody, soli a korenia vypracujeme hladké cesto. Primiešame sušené bylinky a na teplom mieste necháme kysnúť cca 1 hodinu. Po vykysnutí vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý potrieme olivovým olejom, poukladáme naň syr, slaninku a rozpolené rajčiny. Okraje cesta prehneme dovnútra a uzavrieme. Placku obrátime, stlačíme, necháme ešte cca 20 minút podkysnúť a urobíme na nej zárezy nožom. Preložíme na plech, potrieme olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou soľou a pečieme cca 30 min pri 200 stupňoch.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 30. 05. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu