Ingrediencie
- 250 g polohrubej múky,
- 1 sušené droždie,
- 125 ml vlažnej vody,
- 25 ml olivového oleja,
- soľ, korenie,
- provensálske bylinky,
- tymián,
- 100 g slaninky,
- 100 g eidamu,
- 6 cherry paradajok,
- 4 PL olivového oleja,
- hrubozrnná soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Fougasse
Z múky, droždia, oleja, vody, soli a korenia vypracujeme hladké cesto. Primiešame sušené bylinky a na teplom mieste necháme kysnúť cca 1 hodinu. Po vykysnutí vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý potrieme olivovým olejom, poukladáme naň syr, slaninku a rozpolené rajčiny. Okraje cesta prehneme dovnútra a uzavrieme. Placku obrátime, stlačíme, necháme ešte cca 20 minút podkysnúť a urobíme na nej zárezy nožom. Preložíme na plech, potrieme olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou soľou a pečieme cca 30 min pri 200 stupňoch.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 30. 05. 2015
Ingrediencie
- 250 g polohrubej múky,
- 1 sušené droždie,
- 125 ml vlažnej vody,
- 25 ml olivového oleja,
- soľ, korenie,
- provensálske bylinky,
- tymián,
- 100 g slaninky,
- 100 g eidamu,
- 6 cherry paradajok,
- 4 PL olivového oleja,
- hrubozrnná soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame