Focaccia s paradajkami, čiernymi olivami a bazalkou. - Tajomstvo mojej kuchyne

Focaccia s paradajkami, čiernymi olivami a bazalkou.

Maspoma

Droždie rozdrobíme do vody a zasypeme múkou. Cesto miesime, až kým sa nám  nespojí, pridáme soľ a ešte dobre premiesime, pokiaľ nie je cesto elastické. Trikrát po 30 minútach cesto prekladáme a necháme vyzrieť v chladničke. Takéto cesto zreje  okolo troch hodín. Vyzreté cesto rozdelíme, tvarujeme a dáme na vymastený plech alebo plech s papierom na pečenie. Dozdobíme paradajkami, olivami a bazalkou. Pečieme v rúre  vyhriatej na 250 stupňov Celzia približne 20-25 minút.

Hotovú Focacciu rozdelíme na polovice a prerežeme. Potrieme napr. pastou z rozmixovaných sušených paradajok a plníme dusenou šunkou a rukolou.

Maspoma

Šéfkuchár: Ján Turinič | Recept z epizódy: 14. 10. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu