Ingrediencie
- 1 kg chlebovej múky
- 750 ml vody (20-23 stupňov Celzia)
- 20 g kultivovaného pšeničného kvasu (môžeme použiť aj droždie)
- štipka soli
- 10 cherry paradajok
- hrsť čiernych olív
- bazalka
- olivový olej
- +
- na plnku:
- sušené paradajky
- dusená šunka
- rukola
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Focaccia s paradajkami, čiernymi olivami a bazalkou.
Droždie rozdrobíme do vody a zasypeme múkou. Cesto miesime, až kým sa nám nespojí, pridáme soľ a ešte dobre premiesime, pokiaľ nie je cesto elastické. Trikrát po 30 minútach cesto prekladáme a necháme vyzrieť v chladničke. Takéto cesto zreje okolo troch hodín. Vyzreté cesto rozdelíme, tvarujeme a dáme na vymastený plech alebo plech s papierom na pečenie. Dozdobíme paradajkami, olivami a bazalkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov Celzia približne 20-25 minút.
Hotovú Focacciu rozdelíme na polovice a prerežeme. Potrieme napr. pastou z rozmixovaných sušených paradajok a plníme dusenou šunkou a rukolou.
Šéfkuchár: Ján Turinič | Recept z epizódy: 14. 10. 2018
Ingrediencie
- 1 kg chlebovej múky
- 750 ml vody (20-23 stupňov Celzia)
- 20 g kultivovaného pšeničného kvasu (môžeme použiť aj droždie)
- štipka soli
- 10 cherry paradajok
- hrsť čiernych olív
- bazalka
- olivový olej
- +
- na plnku:
- sušené paradajky
- dusená šunka
- rukola
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame