Focaccia - Tajomstvo mojej kuchyne

Focaccia

Maspoma

Z kvasníc, trošky vody, cukru a trošky múky urobíme kvások. Do múky pridáme vodu, olivový olej, pretlačené zemiaky a kvások, osolíme. Cesto miešame v robote cca 15 minút dohladka. Potom vmiešame nakrájané olivy, sušené paradajky a na plátky nakrájaný cesnak. Necháme kysnúť na teplom mieste 2 hodiny. Plech vymastíme olivovým olejom a rozložíme naň cesto. Na vrch poukladáme rozpolené koktailové paradajky, posypeme soľou a oreganom. Ešte chvíľu necháme kysnúť. Pečieme pri 250 stupňoch prvých 5 minút, potom stiahneme na 200 stupňov a pečieme ešte 20 min.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 08. 03. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu