Delikátny liptovský meteník - Tajomstvo mojej kuchyne

Delikátny liptovský meteník

Maspoma

Múku s práškom do pečiva a soľou vymiešame nasucho, pridáme vykysnutý kvások, mlieko, rozpustené maslo a kapustu. Zmes dokonale vymiesime a necháme na teplom mieste 20-30 minút vykysnúť. Medzitým z druhej porcie kapusty upražíme na masle plnku. Kapusta musí byť upražená  do ružova. Slaninku nakrájame na malé kocky a opečieme ju zvlášť, tiež do ružova.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Na záver zmiešame slaninku s kapustou. Z cesta trháme kúsky a plníme ako šatôčky plnkou zo slaninky a kapusty. Pečieme na plechu v rúre vyhriatej na 230 stupňov Celzia približne 20 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Miroslav Saniga | Recept z epizódy: 08. 04. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu