Ingrediencie
- na cesto:
- 600 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 100 ml mlieka
- 125 g masla
- 1 KL soli
- 1 kocka droždia
- 400 g kyslej kapusty
- na plnku:
- 1600 g kyslej kapusty
- 250 g údenej slaninky
- 125 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Delikátny liptovský meteník
Múku s práškom do pečiva a soľou vymiešame nasucho, pridáme vykysnutý kvások, mlieko, rozpustené maslo a kapustu. Zmes dokonale vymiesime a necháme na teplom mieste 20-30 minút vykysnúť. Medzitým z druhej porcie kapusty upražíme na masle plnku. Kapusta musí byť upražená do ružova. Slaninku nakrájame na malé kocky a opečieme ju zvlášť, tiež do ružova.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Na záver zmiešame slaninku s kapustou. Z cesta trháme kúsky a plníme ako šatôčky plnkou zo slaninky a kapusty. Pečieme na plechu v rúre vyhriatej na 230 stupňov Celzia približne 20 minút.
Šéfkuchár: Miroslav Saniga | Recept z epizódy: 08. 04. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 600 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 100 ml mlieka
- 125 g masla
- 1 KL soli
- 1 kocka droždia
- 400 g kyslej kapusty
- na plnku:
- 1600 g kyslej kapusty
- 250 g údenej slaninky
- 125 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame