Ingrediencie
- 200 g uvarenej cvikly ( príp.cviklového pyré)
- 1 vajce
- 20 g bieleho jogurtu (prípadne mlieka)
- 3-4 lyžice kokosového oleja (prípadne masla alebo ghee masla)
- 110 g hladkej špaldovej múky
- 50 g strúhaného kokosu
- 2 ČL prášku do pečiva bez fosfátov
- 1 ČL medu
- BIO lieskovcový krém
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cviklové mafiny
Cviklu uvaríme, necháme vychladnúť, zbavíme šupky a rozmixujeme na pyré. Do cviklového pyré pridáme vajce, jogurt a kokosový olej. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kokos. Premiešame a nakoniec dosladíme medom. Pre najmenšie detičky sladiť nemusíme. Rúru predhrejeme na 180°C a plech na mafinky vyložíme silikónovými košíčkami. Košíčky naplníme cestom. Pečieme asi 30 minút. Môžeme podávať pri najmenších deťoch (od 1 roka) samotné, prípadne s jogurtom. Pre staršie deti od 3 rokov alebo dospelých môžeme na tanieri dochutiť BIO lieskovcovým krémom.
Šéfkuchár: Romana Cibulková | Recept z epizódy: 04. 10. 2020
Ingrediencie
- 200 g uvarenej cvikly ( príp.cviklového pyré)
- 1 vajce
- 20 g bieleho jogurtu (prípadne mlieka)
- 3-4 lyžice kokosového oleja (prípadne masla alebo ghee masla)
- 110 g hladkej špaldovej múky
- 50 g strúhaného kokosu
- 2 ČL prášku do pečiva bez fosfátov
- 1 ČL medu
- BIO lieskovcový krém
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame