Cviklové mafiny - Tajomstvo mojej kuchyne

Cviklové mafiny

Maspoma

Cviklu uvaríme, necháme vychladnúť, zbavíme šupky a rozmixujeme na pyré. Do cviklového pyré pridáme vajce, jogurt a kokosový olej. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kokos. Premiešame a nakoniec dosladíme medom. Pre najmenšie detičky sladiť nemusíme. Rúru predhrejeme na 180°C  a plech na mafinky vyložíme silikónovými košíčkami. Košíčky naplníme cestom. Pečieme asi 30 minút. Môžeme podávať pri najmenších deťoch (od 1 roka) samotné, prípadne s jogurtom. Pre staršie deti od 3 rokov alebo dospelých môžeme na tanieri dochutiť BIO lieskovcovým krémom.

Maspoma

Šéfkuchár: Romana Cibulková | Recept z epizódy: 04. 10. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu