Cuketová roláda - Tajomstvo mojej kuchyne

Cuketová roláda

Maspoma

Cuketu umyjeme, nastrúhame na jemnejšom strúhadle a poriadne ju vyžmýkame, aby sme ju zbavili tekutiny. Všetky ingrediencie na placku zmiešame a vylejeme na stredne veľký plech, na ktorý najprv dáme papier na pečenie a pečieme pri 190 stupňoch približne 30 minút. Následne placku vyberieme a necháme trošku vychladnúť. Rúru necháme zapnutú, roláda sa bude ešte zapekať.

Medzitým na masti orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mleté mäso, soľ, čierne korenie majorán, sušené paradajky  a restujeme tak, aby mäso bolo opečené, nie surové a zbavené tekutiny.

Na placku natrieme bánoveckú nátierku,  mäso rovnomerne rozprestrieme, posypeme strúhaným syrom, placku zarolujeme do tvaru rolády a dáme ešte na 5 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov.

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 26. 09. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu