Ingrediencie
- 1 väčšia cuketa
- 150 g červenej šošovice
- maslo na restovanie
- 2 šalotky
- 4 strúčiky cesnaku
- 5 sherry paradajok
- 1 žltá paradajka
- 100 g vlašských orechov
- sójová omáčka
- chilli
- 4 plátky syra
- olivový olej
- grécky jogurt
- kôpor
- citrónová šťava
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cuketa plnená červenou šošovicou
Cuketu umyjeme a prekrojíme na štyri časti. Šošovicu uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na masle orestujeme pokrájanú šalotku, cesnak, pridáme paradajky a podusíme. Zmes rozmixujeme spolu s pomletými vlašskými orechmi, zmiešame s uvarenou šošovicou a všetko spolu ešte prehrejeme na panvici. Na záver dochutíme sójovou omáčkou a chilli. Vnútro cukety potrieme olivovým olejom, na spodok poukladáme plátky syra, naplníme zmesou, vložíme do rúry a zapekáme pri 180 stupňoch Celzia asi 40 minút.
Podávame s dipom z gréckeho jogurtu, olivového oleja, kôpru, citrónovej šťavy a soli.
Šéfkuchár: Silvia Nájdená | Recept z epizódy: 17. 09. 2017
Ingrediencie
- 1 väčšia cuketa
- 150 g červenej šošovice
- maslo na restovanie
- 2 šalotky
- 4 strúčiky cesnaku
- 5 sherry paradajok
- 1 žltá paradajka
- 100 g vlašských orechov
- sójová omáčka
- chilli
- 4 plátky syra
- olivový olej
- grécky jogurt
- kôpor
- citrónová šťava
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame