Cibuľový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Cibuľový koláč

Maspoma

Do väčšej misky nasypeme múku, soľ, prilejeme olej a vodu.  Pridáme droždie so štipkou cukru a necháme chvíľu vykysnúť. Vymiesime cesto, ktoré odložíme do tepla a necháme znova chvíľu vykysnúť. Hotové cesto natiahne na plech. Cibuľu opečieme  spolu s rascou a dochutíme korením a soľou. Keď cibuľa troška vychladne  natrieme ju na  cesto , obložíme pokrájanou šunkou a dochutíme ešte rascou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov Celzia, cca 15 minút. Plech s koláčom vyberieme polejeme smotanou, v ktorej sme  rozmiešali žĺtka a ešte dopekáme znova pri 200 stupňoch Celzia, cca 15 minút.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Na záver, ešte horúce, posypeme nastrúhaným syrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Martina Kvostková | Recept z epizódy: 08. 04. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu