Ingrediencie
- na cesto:
- 400 g polohrubej múky
- 20 g droždia
- 250 ml vody
- 1 KL soli
- 3 PL oleja
- na plnku:
- 800 g cibule
- 400 g šunky alebo prerastenej slaninky
- 250 g nastrúhaného syra
- 200 ml smotany
- 2 žĺtky
- olej
- čierne korenie
- soľ
- rasca
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cibuľový koláč
Do väčšej misky nasypeme múku, soľ, prilejeme olej a vodu. Pridáme droždie so štipkou cukru a necháme chvíľu vykysnúť. Vymiesime cesto, ktoré odložíme do tepla a necháme znova chvíľu vykysnúť. Hotové cesto natiahne na plech. Cibuľu opečieme spolu s rascou a dochutíme korením a soľou. Keď cibuľa troška vychladne natrieme ju na cesto , obložíme pokrájanou šunkou a dochutíme ešte rascou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov Celzia, cca 15 minút. Plech s koláčom vyberieme polejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtka a ešte dopekáme znova pri 200 stupňoch Celzia, cca 15 minút.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Na záver, ešte horúce, posypeme nastrúhaným syrom.
Šéfkuchár: Martina Kvostková | Recept z epizódy: 08. 04. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 400 g polohrubej múky
- 20 g droždia
- 250 ml vody
- 1 KL soli
- 3 PL oleja
- na plnku:
- 800 g cibule
- 400 g šunky alebo prerastenej slaninky
- 250 g nastrúhaného syra
- 200 ml smotany
- 2 žĺtky
- olej
- čierne korenie
- soľ
- rasca
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame