Ingrediencie
- na pesto:
- 30 g parmezánu
- 30 g píniových orieškov
- 60 g sušených paradajok
- 7-8 PL olivového oleja
- ½ ČL provensálskych byliniek
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- na dip:
- 150 g fety
- 100 g smotany
- 100 g taveného bylinkového syra
- provensálske bylinky
- čierne korenie
- +
- 2 lístkové cestá
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Chrumkavé tyčinky s pestom z píniových orieškov a dipom
Suroviny na pesto zmixujeme ponorným mixérom. Prvé lístkové cesto rozprestrieme na plech, potrieme pestom a prikryjeme druhým cestom. Takto pripravené po dĺžke rozdelíme na asi 5 cm široké pásy, ktoré cez stred rozpolíme. Vzniknuté tyčinky zatočíme do tvaru špirály. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 15-20 minút.
Na dip zmiešame tavený bylinkový syr, smotanu a nastrúhanú fetu. Dochutíme provensálskym a čiernym korením.
Upečené tyčinky necháme chvíľku vychladnúť a podávame spolu s dipom.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 27. 10. 2019
Ingrediencie
- na pesto:
- 30 g parmezánu
- 30 g píniových orieškov
- 60 g sušených paradajok
- 7-8 PL olivového oleja
- ½ ČL provensálskych byliniek
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- na dip:
- 150 g fety
- 100 g smotany
- 100 g taveného bylinkového syra
- provensálske bylinky
- čierne korenie
- +
- 2 lístkové cestá
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame