Ingrediencie
- na rozkvas:
- celý ražný kvások
- 120 g ražnej celozrnnej múky
- 120 ml vody
- na cesto:
- 250 g rozkvasu
- 300 g ražnej celozrnnej múky
- 100 g pohánkovej múky
- 200 ml vody
- 100 ml acidofilného mlieka
- 1 PL rozdrveného aktívneho uhlia
- 14 g soli
- 5 g mletej rasce alebo chlebového korenia (fenikel, rasca, koriander)
- 40 g slnečnice a vlašských orechov
- na nátierku:
- 2 avokáda
- 2 jarné cibuľky
- 8 ks malých paradajok
- 1 strúčik cesnaku
- Citrónová šťava
- Soľ
- Čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Chlieb s aktívnym čiernym uhlím
Rozkvas si pripravíme tak, že zmiešame kvások , múku a vodu. Necháme pri izbovej teplote 8-12 hodín postáť. Ďalej si zmiešame suroviny na cesto necháme kysnúť v mise približne 1 ½ hodiny. Za ten čas cesto 2-3 krát preložíme zo strany na stranu. Potom ho preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme bochník, stočíme ho a vložíme do ošatky. Prikryjeme a cesto necháme oddychovať 2-3 hodiny. Pečieme v rúre na rozhorúčenom plechu, na 250 stupňov Celzia, cca 10 minút spolu s druhým plechom, do ktorého sme naliali vodu. Potom plech s vodou vyberieme a pečieme na 200 stupňov Celzia, cca 25 – 30 minút.
Avokádovú pomazánku si pripravíme tak, že zmiešame roztlačené avokáda, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu , nakrájané paradajky a cibuľku. Dochutíme soľou a korením.
Šéfkuchár: Lenka Mančíková | Recept z epizódy: 26. 11. 2017
Ingrediencie
- na rozkvas:
- celý ražný kvások
- 120 g ražnej celozrnnej múky
- 120 ml vody
- na cesto:
- 250 g rozkvasu
- 300 g ražnej celozrnnej múky
- 100 g pohánkovej múky
- 200 ml vody
- 100 ml acidofilného mlieka
- 1 PL rozdrveného aktívneho uhlia
- 14 g soli
- 5 g mletej rasce alebo chlebového korenia (fenikel, rasca, koriander)
- 40 g slnečnice a vlašských orechov
- na nátierku:
- 2 avokáda
- 2 jarné cibuľky
- 8 ks malých paradajok
- 1 strúčik cesnaku
- Citrónová šťava
- Soľ
- Čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame