Ingrediencie
- 200 g špaldovej múky
- 40 g hladkej múky
- 125 g studeného masla
- soľ
- 3-5 PL vody
- drvená rasca
- Na plnku:
- 1 menšia brokolica
- 200 g bryndze
- 200 g kyslej smotany
- 2 vajcia
- 2 hrste orechov
- 100 g údenej slaninky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bryndzovo-špaldový quiche
Suroviny na cesto zmiešame , vodu pridávame podľa potreby tak, aby vzniklo hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme postáť v chladničke. Brokolicu krátko povaríme v osolenej vode a nakrájame. Slaninku nakrájame na kocky a opečieme. Plnku pripravíme tak , že zmiešame bryndzu so smotanou a vmiešame celé vajcia.
Cesto vyvaľkáme a vložíme do formy . Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry približne na 10 min. Po predpečení cesto vyberieme a posypeme polovicou posekaných orechov, opečenou slaninkou a poukladáme brokolicu. Zalejeme bryndzovou plnkou a pečieme ešte asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení posypeme nasekanými orechmi.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 01. 10. 2017
Ingrediencie
- 200 g špaldovej múky
- 40 g hladkej múky
- 125 g studeného masla
- soľ
- 3-5 PL vody
- drvená rasca
- Na plnku:
- 1 menšia brokolica
- 200 g bryndze
- 200 g kyslej smotany
- 2 vajcia
- 2 hrste orechov
- 100 g údenej slaninky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame