Ingrediencie
- na cesto:
- 350 ml mlieka
- 40 g droždia
- 2 KL kryštálového cukru
- 1 KL soli
- 100 ml oleja
- 1 žĺtok
- 500 g múky na kysnuté koláče
- na plnku:
- 200-300 g bryndze
- 2 vajcia
- hrsť čerstvého kôpru
- +
- bielok na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bryndzové koláčiky
Do mlieka pridáme droždie, cukor, žĺtok, olej a soľ . Všetko vylejeme do misy a premiešame. Ďalej postupne prisýpame múku a stále miešame. (Môžeme použiť aj kuchynský robot.) Vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút vykysnúť.
Na plnku zmiešame bryndzu, vajcia a nasekaný kôpor.
Hotové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a rozotrieme naň plnku. Zrolujeme do polovice z jednej strany a následne aj z opačnej strany. Cez stred cesto rozrežeme tak, aby nám vznikli dve rolády. Z rolád vykrajujeme trojuholníky, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme bielkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia asi 15-20 minút.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 16. 06. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 350 ml mlieka
- 40 g droždia
- 2 KL kryštálového cukru
- 1 KL soli
- 100 ml oleja
- 1 žĺtok
- 500 g múky na kysnuté koláče
- na plnku:
- 200-300 g bryndze
- 2 vajcia
- hrsť čerstvého kôpru
- +
- bielok na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame