Bryndzové koláčiky - Tajomstvo mojej kuchyne

Bryndzové koláčiky

Maspoma

Do mlieka pridáme droždie, cukor, žĺtok, olej a soľ . Všetko vylejeme do misy a premiešame. Ďalej postupne prisýpame múku a stále miešame. (Môžeme použiť aj kuchynský robot.) Vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút vykysnúť.

Na plnku zmiešame bryndzu, vajcia a nasekaný kôpor.

Hotové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a rozotrieme naň plnku. Zrolujeme do polovice z jednej strany a následne aj z opačnej strany. Cez stred cesto rozrežeme tak, aby nám vznikli dve rolády. Z rolád vykrajujeme trojuholníky, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme bielkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia asi 15-20 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 16. 06. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu