Bezlepkové škvarkové pagáče - Tajomstvo mojej kuchyne

Bezlepkové škvarkové pagáče

Maspoma

Zemiak uvaríme v šupe, necháme vychladnúť a potom ho nastrúhame. Do minerálky pridáme droždie a nastrúhaný zemiak, necháme chvíľu postáť a primiešame múku so sódou bikarbónou, štipkou cukru, soľou a olivovým olejom. Cesto necháme vykysnúť cca 30 minút, potom ho rozvaľkáme, posypeme najemno nakrájanými škvarkami, zvinieme, znova rozvaľkáme a vykrajujeme menšie pagáčiky. Pečieme asi 30 min pri 180 stupňoch na vymastenom a múkou vysypanom plechu.

Maspoma

Šéfkuchár: Sára Sarvašová | Recept z epizódy: 08. 02. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu