Ingrediencie
- 1 stredne veľký zemiak,
- 250 g bezlepkovej múky,
- 250 ml perlivej minerálky,
- 1 balenie sušeného droždia,
- 100 ml olivového oleja,
- štipka sódy bikarbóny,
- štipka cukru,
- hrsť škvariek ,
- soľ,
- vajíčko na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bezlepkové škvarkové pagáče
Zemiak uvaríme v šupe, necháme vychladnúť a potom ho nastrúhame. Do minerálky pridáme droždie a nastrúhaný zemiak, necháme chvíľu postáť a primiešame múku so sódou bikarbónou, štipkou cukru, soľou a olivovým olejom. Cesto necháme vykysnúť cca 30 minút, potom ho rozvaľkáme, posypeme najemno nakrájanými škvarkami, zvinieme, znova rozvaľkáme a vykrajujeme menšie pagáčiky. Pečieme asi 30 min pri 180 stupňoch na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
Šéfkuchár: Sára Sarvašová | Recept z epizódy: 08. 02. 2015
Ingrediencie
- 1 stredne veľký zemiak,
- 250 g bezlepkovej múky,
- 250 ml perlivej minerálky,
- 1 balenie sušeného droždia,
- 100 ml olivového oleja,
- štipka sódy bikarbóny,
- štipka cukru,
- hrsť škvariek ,
- soľ,
- vajíčko na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame