Bezlepkové celozrnné bagety - Tajomstvo mojej kuchyne

Bezlepkové celozrnné bagety

Maspoma

Pripravíme kvások z asi 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút kvasiť. Do misky dáme obe bezlepkové zmesi, soľ, pridáme pripravený kvások  a zvyšnú vodu. Cesto spracujeme ručne alebo elektrickým šľahačom. Nakoniec primiešame olej. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť na teplom mieste 30 minút. Následne preložíme na podložku posypanú napr. ryžovou múkou a rozdelíme na 3 časti. Každú časť rukami vytvarujeme do tvaru bagety.  Uložíme na plech, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť asi 30 minút. Elektrickú rúru predhrejeme na 180-190 stupňov Celzia, pripravené pečivo potrieme zmesou vody a olivového oleja v pomere 1:1, posypeme ľanovými semienkami, bezlepkovými ovsenými vločkami, zľahka narežeme a vložíme do rúry. Pečieme asi 20-30 minút podľa typu rúry. Ihneď po upečení pokvapkáme pečivo vodou a necháme na mriežke úplne vychladnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Dagmar Valouchová | Recept z epizódy: 29. 04. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu