Ingrediencie
- 1 balíček tortových oblátok
- 200 ml mlieka
- 3 PL hladkej múky
- 250 g masla
- 350 g práškový cukor
- 2 vajcia
- 100 g čokolády
- 100 g stuženého tuku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zmrzlinky
Tortové oblátky narežeme na štvorce 8×8 cm. Na hrniec s vodou natiahneme gázu alebo utierku a vodu necháme zovrieť, potom stiahneme na minimum. Na utierku poukladáme štvorce a necháme na pare zmäknúť. Potom ich vyformujeme do tvaru kornútku. Necháme uschnúť.
Uvaríme mlieko s hladkou múkou na kašu. Necháme úplne vychladnúť.
Maslo, 200 g práškového cukru a dva žĺtky vymiešame do peny.
Bielky a 150 g práškového cukru vyšľaháme nad parou na tuhý sneh.
Vychladnutú kašu zmiešame s vymiešaným maslom a pridáme vychladnutý sneh.
Zmes dáme do cukrárskeho vrecúška a plníme kornútky. Vrch polejeme čokoládou, ktorú sme rozpustili spolu so stuženým tukom.
Šéfkuchár: Marianna Ďurianová | Recept z epizódy: 26. 09. 2021
Ingrediencie
- 1 balíček tortových oblátok
- 200 ml mlieka
- 3 PL hladkej múky
- 250 g masla
- 350 g práškový cukor
- 2 vajcia
- 100 g čokolády
- 100 g stuženého tuku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame