Zmrzlinky - Tajomstvo mojej kuchyne

Zmrzlinky

Maspoma

Tortové oblátky  narežeme na štvorce 8×8 cm. Na hrniec s vodou natiahneme gázu alebo utierku a vodu necháme zovrieť, potom stiahneme na minimum. Na utierku poukladáme štvorce a necháme na pare zmäknúť. Potom ich vyformujeme do tvaru kornútku. Necháme uschnúť.

Uvaríme  mlieko s  hladkou múkou na kašu. Necháme úplne vychladnúť.

Maslo, 200 g práškového cukru a dva žĺtky vymiešame do peny.

Bielky a 150 g práškového cukru vyšľaháme nad parou na tuhý sneh.

Vychladnutú kašu zmiešame s vymiešaným maslom a pridáme vychladnutý sneh.

Zmes dáme do cukrárskeho vrecúška a plníme kornútky. Vrch polejeme čokoládou, ktorú sme rozpustili spolu so stuženým tukom.

Maspoma

Šéfkuchár: Marianna Ďurianová | Recept z epizódy: 26. 09. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu