Žemľovka z Zuckermandlu - Tajomstvo mojej kuchyne

Žemľovka z Zuckermandlu

Maspoma

Rožky nakrájame na kolieska, rozdelíme na tri časti a postupne namočíme do 500 ml mlieka. Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Pripravíme zmes korenia – do mažiarika dáme klinčeky, badián , škoricu všetko podrvíme a premiešame. Na plech, ktorý sme vytreli maslom a vysypali omrvinkami,  poukladáme prvú vrstvu rožkov, ďalej uložíme jablká, hrušky, pocukrujeme, posypeme hrozienkami, zmesou korenia a tvarohom. Postup zopakujeme a posledná vrstva budú  rožky, ktoré polejeme žĺtkami rozmixovanými s 250 ml mlieka a cukrom. Na vrch ešte poukladáme kúsky masla. Vložíme do rúry vyhriatej na 175° C a pečieme asi 15 minút. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh.  Žemľovku vyberieme z rúry, potrieme snehom,  vložíme späť, zvýšime teplotu na 190° C a pečieme ešte asi 10-15 minút, resp. do zlatista.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 13. 02. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu