Ingrediencie
- 6-8 starších rožkov
- 750 ml mlieka
- 4 jablká
- 2 hrušky
- 120 g masla
- 100 g kryštálového cukru
- 40 g hrozienok namočených v rume alebo orechovom likéri
- 150 g hrudkovitého tvarohu
- 3 žĺtky
- 3 bielky
- 100 g práškového cukru
- 1 celý badián
- 3-4 celé klinčeky
- 1 PL škorice mletej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Žemľovka z Zuckermandlu
Rožky nakrájame na kolieska, rozdelíme na tri časti a postupne namočíme do 500 ml mlieka. Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Pripravíme zmes korenia – do mažiarika dáme klinčeky, badián , škoricu všetko podrvíme a premiešame. Na plech, ktorý sme vytreli maslom a vysypali omrvinkami, poukladáme prvú vrstvu rožkov, ďalej uložíme jablká, hrušky, pocukrujeme, posypeme hrozienkami, zmesou korenia a tvarohom. Postup zopakujeme a posledná vrstva budú rožky, ktoré polejeme žĺtkami rozmixovanými s 250 ml mlieka a cukrom. Na vrch ešte poukladáme kúsky masla. Vložíme do rúry vyhriatej na 175° C a pečieme asi 15 minút. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žemľovku vyberieme z rúry, potrieme snehom, vložíme späť, zvýšime teplotu na 190° C a pečieme ešte asi 10-15 minút, resp. do zlatista.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 13. 02. 2022
Ingrediencie
- 6-8 starších rožkov
- 750 ml mlieka
- 4 jablká
- 2 hrušky
- 120 g masla
- 100 g kryštálového cukru
- 40 g hrozienok namočených v rume alebo orechovom likéri
- 150 g hrudkovitého tvarohu
- 3 žĺtky
- 3 bielky
- 100 g práškového cukru
- 1 celý badián
- 3-4 celé klinčeky
- 1 PL škorice mletej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame