Ingrediencie
- 1 - 2 vianočky (podľa veľkosti) ,
- 3 žĺtky,
- 500 ml mlieka,
- 50 g masla,
- 1 kg jabĺk ,
- práškový cukor, škoricový cukor, škorica (podľa chuti),
- soľ
- na tvarohovú plnku:
- 500 g plnotučného tvarohu,
- kôra z jedného citróna,
- 3 žĺtky,
- 60 g práškového cukru ,
- mlieko,
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Žemľovečka z vianočky
Vianočku pokrájame na rezy a namáčame v mlieku, v ktorom sú rozšľahané žĺtky a cukor. Keď všetko mlieko vsiakne, poukladáme rezy vianočky na vymastený a strúhankou vysypaný plech a pokropíme roztopeným maslom. Potom dáme vrstvu tvarohu, ktorý je rozmiešaný so žĺtkami, cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a mliekom (podľa potreby). Na tvaroh dáme postrúhané jablká, ktoré posypeme cukrom a škoricou a vo vyhriatej rúre prikryté alobalom pečieme pri 200 stupňoch 20 minút, potom odkryjeme a ešte dopečieme 10 minút, aby vrch žemľovky bol chrumkavý. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli a pridáme 250 g práškového cukru. Došľaháme, rozotrieme na žemľovku a dáme ešte dopiecť 10 minút do rúry, ktorej teplotu znížime na 150 stupňov, aby sneh na povrchu pekne zružovel.
Šéfkuchár: Kristína Košelová | Recept z epizódy: 19. 10. 2014
Ingrediencie
- 1 - 2 vianočky (podľa veľkosti) ,
- 3 žĺtky,
- 500 ml mlieka,
- 50 g masla,
- 1 kg jabĺk ,
- práškový cukor, škoricový cukor, škorica (podľa chuti),
- soľ
- na tvarohovú plnku:
- 500 g plnotučného tvarohu,
- kôra z jedného citróna,
- 3 žĺtky,
- 60 g práškového cukru ,
- mlieko,
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame