Ingrediencie
- teflónový plech 30 X 40 cm
- na cesto:
- 4 žĺtky
- 8 PL horúcej vody
- 100 g kryštálového cukru
- 140 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL kakaa
- na krém:
- 250 ml mlieka
- 250 g masla
- 30 g hladkej múky
- 100 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 žĺtok
- na náplň:
- asi 16 dlhých piškót
- rum a mlieko na namočenie piškót
- +
- 2 čokoládové polevy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zaťov narodeninový zákusok
V robote vyšľaháme žĺtky s vodou. V mise zmiešame cukor, múku s práškom do pečiva, kakao a zmes pomaly za stáleho miešania pridávame k žĺtkom. Cesto vylejeme na teflónový plech vystriekaný olejom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180° C asi 12 minút na teplovzdušnom programe (ventilátor).
Na krém zohrejeme mlieko, pridáme 30 g masla, múku a uvaríme kašu. V robote vyšľaháme cukor, vanilkový cukor a 250 g masla. Postupne prilievame uvarenú kašu a na záver pridáme žĺtok. Miešame, pokiaľ sa zo zmesi nevytvorí krém. Polovicu krému natrieme na vychladnutý korpus. Zmiešame primerané množstvo mlieka, rumu a v tejto zmesi postupne namáčame piškóty, ktoré ukladáme na krém na korpuse. Vrch piškót potrieme zvyškom krému a necháme aspoň pol hodinu stuhnúť v chlade. Na záver polejeme čokoládovou polevou. Pred podávaním znova necháme poriadne stuhnúť.
Šéfkuchár: Janette Švoňavská | Recept z epizódy: 22. 05. 2022
Ingrediencie
- teflónový plech 30 X 40 cm
- na cesto:
- 4 žĺtky
- 8 PL horúcej vody
- 100 g kryštálového cukru
- 140 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL kakaa
- na krém:
- 250 ml mlieka
- 250 g masla
- 30 g hladkej múky
- 100 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 žĺtok
- na náplň:
- asi 16 dlhých piškót
- rum a mlieko na namočenie piškót
- +
- 2 čokoládové polevy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame