Ingrediencie
- 1 kg vykôstkovaných zrelých višní,
- 500 g trstinového cukru,
- Šťava a kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Višňová marmeláda
Umyté a vykôstkované višne dáme variť na mierny plameň do objemnejšieho hrnca. Vylejeme doň šťavu z citróna a pridáme aj citrónovú kôru. Necháme variť cca 2 hodiny, kým sa višne čiastočne nerozpadnú, občas premiešame. Cukor pridáme asi 15 min pred ukončením varenia. Za horúca prelievame do suchých sterilizovaných fľaštičiek, otočíme hore dnom, prikryjeme utierkou a necháme cca 8-10 hodín odpočívať.
Šéfkuchár: Mária Miklošková | Recept z epizódy: 14. 09. 2014
Ingrediencie
- 1 kg vykôstkovaných zrelých višní,
- 500 g trstinového cukru,
- Šťava a kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame