Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 10 ml oleja
- 3,5 PL lekváru
- 1 KL škorice mletej
- 1 prášok do perníka
- 2,5 PL kakaa
- 200-300 ml mlieka
- na krém:
- 250 g stuženého tuku
- 190 g práškového cukru
- 50 ml mlieka
- 3PL citrónovej šťavy
- 80 g bielej čokolády
- 1 šľahačková smotana (250ml)
- na dozdobenie: fondán a perličky rôznej farby
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vianočné perníkové muffiny
Postup cesto: Hladkú múku a práškový cukor preosejeme do misky. Pridáme lekvár, vajíčka, olej, kakao, škoricu, a mlieko. Na záver prisypeme preosiaty prášok do perníka. Na plech poukladáme košíčky a naplníme ich cestom. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 30 minút.
Postup krém: Do misky si dáme zmäknutý stužený tuk, práškový cukor, mlieko, citrónovú šťavu a nakoniec pridáme čokoládu rozpustenú v šľahačkovej smotane. Všetko spolu vyšľaháme na tuhý krém, ktorým potom zdobíme muffiny.
Muffiny s krémom potom zdobíme fondánom rôznej farby a farebnými cukrovými perličkami.
Šéfkuchár: Katarína Tóthová | Recept z epizódy: 27. 11. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 10 ml oleja
- 3,5 PL lekváru
- 1 KL škorice mletej
- 1 prášok do perníka
- 2,5 PL kakaa
- 200-300 ml mlieka
- na krém:
- 250 g stuženého tuku
- 190 g práškového cukru
- 50 ml mlieka
- 3PL citrónovej šťavy
- 80 g bielej čokolády
- 1 šľahačková smotana (250ml)
- na dozdobenie: fondán a perličky rôznej farby
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame