Ingrediencie
- na cesto:
- 150 g práškového cukru
- 1 bal. kakaového BB pudingu Dr. Oetker
- 2 PL rumu + troška rumovej esencie Dr. Oetker
- 2 PL rozpusteného masla
- instantná káva rozrobená s vodou (množstvo podľa potreby, aby bolo cesto primerane husté)
- na náplň:
- 300 ml polotučného mlieka
- 40 g Zlatého klasu Dr.Oetker
- 1 vanilínový cukor Dr.Oetker
- 1PL instantnej kávy + cca 150 ml vody na zaliatie kávy
- 2 PL rumu
- rumová esencia Dr.Oetker
- 100 g zmäknutého masla
- 2 PL práškového cukru
- 1 balenie okrúhlych piškót
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vanilková roláda s piškótami
Postup: Na prípravu cesta v mise zmiešame cukor s pudingom, pridáme rum s troškou rumovej esencie , maslo, kávu a cesto ručne vypracujeme do hladka. Hmotu prenesieme na potravinársku fóliu, posypeme práškovým cukrom a pomocou valčeka rozvaľkáme na plát 35 x 25 cm.
Na prípravu náplne uvaríme krém z mlieka, Zlatého klasu a vanilínového cukru podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Môžeme pridať a troška rumovej esencie.
Kávu pripravíme s vodou, primiešame 1 PL rumu a necháme mierne vychladnúť.
Maslo s cukrom vyšľaháme ručným šľahačom dohladka a postupne pridávame vychladnutý krém. Nakoniec pridáme 1 PL rumu a ešte asi jednu minútu šľaháme.
Plát potrieme krémom a poukladáme naň piškóty namočené v káve. Roládu pomocou potravinárske fólie opatrne zrolujeme, utiahneme do fólie a odložíme najlepšie do druhého dňa do chladničky.
Zatuhnutú roládu vybalíme z fólie a nakrájame na plátky.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 30. 04. 2017
Ingrediencie
- na cesto:
- 150 g práškového cukru
- 1 bal. kakaového BB pudingu Dr. Oetker
- 2 PL rumu + troška rumovej esencie Dr. Oetker
- 2 PL rozpusteného masla
- instantná káva rozrobená s vodou (množstvo podľa potreby, aby bolo cesto primerane husté)
- na náplň:
- 300 ml polotučného mlieka
- 40 g Zlatého klasu Dr.Oetker
- 1 vanilínový cukor Dr.Oetker
- 1PL instantnej kávy + cca 150 ml vody na zaliatie kávy
- 2 PL rumu
- rumová esencia Dr.Oetker
- 100 g zmäknutého masla
- 2 PL práškového cukru
- 1 balenie okrúhlych piškót
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame