Ingrediencie
- Na korpus:
- 125 g Palmarinu,
- 120 g práškového cukru,
- 1 vanilka,
- 2 vajcia,
- 1 banán,
- kôra z ½ pomaranča,
- 125 g polohrubej múky,
- ½ KL prášku do pečiva,
- Na náplň:
- 350 ml sladkej smotany 33%,
- 100 g bielej čokolády,
- 250 g tvarohu,
- 1 vanilka,
- 80 g práškového cukru,
- 1 PL želatíny,
- kôra a šťava z 1/2 pomaranča,
- 100 g nahrubo mletých pistácií,
- Na ozdobu:
- 50 g pistácií,
- 60 g tmavej čokolády
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohovo-pistáciový košíček
Zmäknutý Palmarin vyšľaháme s cukrom a vanilkou, postupne pridáme žltky a banán. Primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto rozotrieme do formy a pečieme pri teplote 190°C asi 10 min.
Smotanu prevaríme s bielou čokoládou, necháme vychladnúť a potom vyšľaháme. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou a šťavou a kôrou z pomaranča. Tieto dve hmoty spojíme a primiešame zohriatu želatínu, ktorú sme nechali napučať v troške vody. Nakoniec pridáme pistácie.
Vychladnutý korpus pokvapkáme pomarančovou šťavou, natrieme náplň a necháme dobre stuhnúť. Po stuhnutí vykrajujeme kolieska, ktoré obalíme v čokoláde, alebo koláčik posypeme pistáciami a pokrájame na rezy.
Šéfkuchár: Dáška Korenková | Recept z epizódy: 01. 04. 2012
Ingrediencie
- Na korpus:
- 125 g Palmarinu,
- 120 g práškového cukru,
- 1 vanilka,
- 2 vajcia,
- 1 banán,
- kôra z ½ pomaranča,
- 125 g polohrubej múky,
- ½ KL prášku do pečiva,
- Na náplň:
- 350 ml sladkej smotany 33%,
- 100 g bielej čokolády,
- 250 g tvarohu,
- 1 vanilka,
- 80 g práškového cukru,
- 1 PL želatíny,
- kôra a šťava z 1/2 pomaranča,
- 100 g nahrubo mletých pistácií,
- Na ozdobu:
- 50 g pistácií,
- 60 g tmavej čokolády
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame