Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky
- ½ prášku do pečiva
- 2 PL kryštálového cukru
- 2 žĺtky
- 42 g čerstvého droždia
- 250 ml polotučného mlieka
- 200 ml oleja
- štipka soli
- na náplň:
- 500 g tvarohu
- 2 vanilkové cukry
- dužina z ½ vanilkového struku alebo troška mletej vanilky
- 2 ČL mletej škorice
- 2 vajcia
- 100 g sušených hrozienok
- 100 ml rumu
- +
- vajce na potretie
- práškový cukor na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohové rožky
Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme rozdrobené droždie, cukor, mlieko, žĺtky, olej, štipku soli a miesime asi 15 minút. Hotové cesto vyložíme na múkou vysypanú dosku, rozdelíme na 8 častí a vytvarujeme bochníky. Každý z nich rozvaľkáme na kruh s priemerom asi 20 cm a narežeme na 8 trojuholníkov.
Hrozienka aspoň na hodinu namočíme do rumu. Do misy dáme tvaroh, pridáme hrozienka, ostatné ingrediencie a dobre premiešame.
Každý trojuholník naplníme tvarohovou plnkou a zvinieme do rožka. Ukladáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a môžeme nechať chvíľku podkysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 15 minút dozlatista. Hotové posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 18. 03. 2020
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky
- ½ prášku do pečiva
- 2 PL kryštálového cukru
- 2 žĺtky
- 42 g čerstvého droždia
- 250 ml polotučného mlieka
- 200 ml oleja
- štipka soli
- na náplň:
- 500 g tvarohu
- 2 vanilkové cukry
- dužina z ½ vanilkového struku alebo troška mletej vanilky
- 2 ČL mletej škorice
- 2 vajcia
- 100 g sušených hrozienok
- 100 ml rumu
- +
- vajce na potretie
- práškový cukor na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame