Ingrediencie
- na slivkové guľky:
- 4 - 5 sliviek
- 200 g jemného tvarohu
- 20 g masla
- 30 g práškového cukru
- 1 vajce
- 70 g panko strúhanky
- 1 citrón
- na slivkové ragú:
- 100 g sliviek
- 100 g hnedého kryštálového cukru
- 50 ml espresso kávy
- 1 pomaranč
- na bryndzovú mrveničku:
- 50 g bryndze
- 100 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 100 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohové guľky so slivkovým ragú a bryndzovou mrveničkou
Tvaroh, maslo, panko strúhanku, vajce, cukor a citrónovú kôru zmiešame. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 10-15 minút postáť v chladničke. Tvarujeme guľky, do ktorých zabalíme kúsok slivky. Guľky vhodíme do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú a potom ešte asi 1-2 minúty. Hnedý cukor necháme skaramelizovať v hrnci, pridáme polovice sliviek, kávu, pomarančovú kôru a necháme chvíľku podusiť. Suroviny na mrvenicu zmiešame a namrvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút, nakoniec rozmixujeme.
Guľky vyvaľkáme v rozmixovanej mrvenici a servírujeme spolu so slivkovým ragú.
Môžeme posypať práškovým cukrom a dozdobiť medovkou.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 11. 09. 2022
Ingrediencie
- na slivkové guľky:
- 4 - 5 sliviek
- 200 g jemného tvarohu
- 20 g masla
- 30 g práškového cukru
- 1 vajce
- 70 g panko strúhanky
- 1 citrón
- na slivkové ragú:
- 100 g sliviek
- 100 g hnedého kryštálového cukru
- 50 ml espresso kávy
- 1 pomaranč
- na bryndzovú mrveničku:
- 50 g bryndze
- 100 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 100 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame