Tvarohová šarlota - Tajomstvo mojej kuchyne

Tvarohová šarlota

Maspoma

Bielky vyšľaháme s polovicou cukru, žĺtky s druhou polovicou asi 4 min do peny. Do žĺtkov striedavo vmiešavame múku a sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom papieri pri 180 stupňoch asi 12 min. Ešte horúce zrolujeme a necháme vyhladnúť. Po vychladnutí natrieme ríbezľovým džemom a opäť zrolujeme. Potom roládu nakrájame a vyložíme ňou misu, ktorú sme vystlali potravinovou fóliou.

Šľahačku ušľaháme dotuha. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a na záver vmiešame šľahačku. V 100 ml vody rozmiešame želatínový stužovač a primiešame ho k šľahačkovej zmesi. Polovicu zmesi vylejeme do misy s roládkami, na to uložíme jahody a vrstvu piškót, zalejeme druhou polovicou zmesi a opäť uložíme piškóty. Dáme do chladničky min. na 12 hodín, najlepšie cez noc. Potom šarlotu vyklopíme, stiahneme fóliu, dozdobíme čokoládovou ryžou a servírujeme.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 06. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu