Ingrediencie
- na piškótovú roládu:
- 4 vajcia,
- 4 PL polohrubej múky,
- 4 PL cukru krupice,
- 200 g ríbezľového džemu,
- na náplň:
- 250 g tvarohu,
- 1 kyslá smotana,
- 1 l šľahačky,
- 80 g práškového cukru,
- 1 želatínový stužovač Dr. Oetker,
- 1 balenie guľatých piškót,
- 500 g jahodový kompót,
- čokoládová ryža
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohová šarlota
Bielky vyšľaháme s polovicou cukru, žĺtky s druhou polovicou asi 4 min do peny. Do žĺtkov striedavo vmiešavame múku a sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom papieri pri 180 stupňoch asi 12 min. Ešte horúce zrolujeme a necháme vyhladnúť. Po vychladnutí natrieme ríbezľovým džemom a opäť zrolujeme. Potom roládu nakrájame a vyložíme ňou misu, ktorú sme vystlali potravinovou fóliou.
Šľahačku ušľaháme dotuha. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a na záver vmiešame šľahačku. V 100 ml vody rozmiešame želatínový stužovač a primiešame ho k šľahačkovej zmesi. Polovicu zmesi vylejeme do misy s roládkami, na to uložíme jahody a vrstvu piškót, zalejeme druhou polovicou zmesi a opäť uložíme piškóty. Dáme do chladničky min. na 12 hodín, najlepšie cez noc. Potom šarlotu vyklopíme, stiahneme fóliu, dozdobíme čokoládovou ryžou a servírujeme.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 06. 2012
Ingrediencie
- na piškótovú roládu:
- 4 vajcia,
- 4 PL polohrubej múky,
- 4 PL cukru krupice,
- 200 g ríbezľového džemu,
- na náplň:
- 250 g tvarohu,
- 1 kyslá smotana,
- 1 l šľahačky,
- 80 g práškového cukru,
- 1 želatínový stužovač Dr. Oetker,
- 1 balenie guľatých piškót,
- 500 g jahodový kompót,
- čokoládová ryža
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame