Ingrediencie
- 145 g masla,
- štipka soli,
- 100 g práškového cukru,
- 60 g mandľovej múky,
- 1 vajce,
- 280 g hladkej múky
- na krém:
- 250 g mlieka,
- 50 g cukru,
- 1/2 vanilkového lusku,
- 75 g žĺtka,
- 18 g maizeny
- na rebarborovú marmeládu:
- 300 g rebarbory,
- 30 g cukru,
- 1 PL citrónovej šťavy,
- 1/2 vanilkového lusku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tortičky s rebarborou
Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom dobiela, pridáme vajce so štipkou soli a premiešame, ale nešľaháme. Do ešte nehomogénnej hmoty pridáme mandľovú múku, premiešame a nakoniec pridáme múku.
Zhomogenizujeme, vytvarujeme placku, zabalíme do priesvitnej fólie a necháme aspoň hodinu chladiť. Vyvaľkáme na požadovanú hrúbku a tvar a vystelieme formu/kruh – vopred vymastený maslom. Pečieme pri 155 stupňoch asi 15 minút do zlatista.
Krém: Mlieko, vanilkové zrniečka, prázdny lusk a 25g cukru dáme pomaly zohrievať, aby mlieko získalo všetky arómy vanilky, premiešame raz za čas. Vymiešame žĺtky, zvyšný cukor a postupne pridáme maizenu. Z mlieka vyberieme lusk a necháme zovrieť. Keď mlieko zovrie, nalejeme asi 1/3 do žĺtkov, poriadne premiešame, znížime oheň a nalejeme do zvyšku na oheň. Počkáme, pokiaľ krém prevrie a povaríme 3 minúty, aby sme ho pasterizovali – za stáleho miešania. Hneď po ukončení ho dáme inej nádoby, prikryjeme fóliou a dáme do chladu. Necháme vychladnúť.
Rebarboru očistíme a pokrájame. Dáme do misky, posypeme cukrom a necháme odstáť. Rebarboru aj so šťavou, spolu s ostatnými ingredienciami, dáme do menšieho hrnca a varíme na miernom ohni, pokiaľ rebarbora úplne nezmäkne. Necháme vychladnúť.
Krémom a rebarborovou marmeládou plníme košíčky.
Šéfkuchár: Barbora Puškáčová | Recept z epizódy: 30. 05. 2015
Ingrediencie
- 145 g masla,
- štipka soli,
- 100 g práškového cukru,
- 60 g mandľovej múky,
- 1 vajce,
- 280 g hladkej múky
- na krém:
- 250 g mlieka,
- 50 g cukru,
- 1/2 vanilkového lusku,
- 75 g žĺtka,
- 18 g maizeny
- na rebarborovú marmeládu:
- 300 g rebarbory,
- 30 g cukru,
- 1 PL citrónovej šťavy,
- 1/2 vanilkového lusku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame