Ingrediencie
- na cesto:
- 2 vajcia
- 3 PL kryštálového cukru
- 1 KL kypriaceho prášku do pečiva
- 2 Zlatý krém
- na jahodovú penu:
- 100 ml mlieka
- 1 Šľahačkové potešenie (Liana)
- 100 g Stabilizátora jahoda (Liana)
- 250 g jemného tvarohu
- 100 ml mlieka + 8 g želatíny čírej
- 70 g práškového cukru
- na jogurtovú penu:
- 100 ml mlieka
- 1 Šľahačkové potešenie (Liana)
- 250 g jogurtu
- 100 g Stabilizátora šľahačky jogurt (Liana)
- 70 g práškového cukru
- 100 ml mlieka + 10 g želatína číra
- na zrkadlovú polevu:
- 200 g bielej čokolády
- 120 ml mlieka
- 150 g Stabilizátora jogurt (Liana)+ 200 ml vody
- 50 g Stabilizátora višňa (Liana) + 50 ml vody
- +
- jahody v želé
- vitamínový malinový nápoj (Liana)
- ovocie, snehové pusinky a kvety na dekoráciu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou
Na cesto vyšľaháme bielky dotuha. Pridáme cukor a žĺtky, ďalej šľaháme do peny (asi 5 minút). Nakoniec zľahka vmiešame Zlatý krém zmiešaný s kypriacim práškom do pečiva, vlejeme do formy na pečenie s rozmermi 20 cm a pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia asi 20 minút.
Na jahodovú penu dáme napučať želatínu do 100 ml mlieka. Do ďalších 100 ml mlieka vsypeme Šľahačkové potešenie a Stabilizátor šľahačky jahoda, tvaroh a práškový cukor. Vyšľaháme do tuha, pridáme rozpustenú napučanú želatínu a dobre prešľaháme.
Podobne ako jahodovú penu pripravíme aj jogurtovú penu. Želatínu dáme napučať do 50 ml mlieka. Do 100 ml mlieka vsypeme Šľahačkové potešenie, Stabilizátor šľahačky jogurt, smotanový jogurt a práškový cukor. Vyšľaháme do tuha. Pridáme rozpustenú napučanú želatínu dobre prešľaháme.
Korpus prezkrojíme na dva pláty. Vložíme do trocha väčšej tortovej formy (rozmer asi 23 cm). Spodný plát potrieme jahodami v želé a vylejeme pripravenú jahodovú penu. Povrch uhladíme. Prikryjeme druhou rozkrojenou časťou piškóty, ktorú polejeme 1 PL rozpusteného vitamínového malinového nápoja v asi 80 ml vody. Ďalej vylejeme pripravenú jogurtovú penu. Miestami lyžičkou dáme jahody v želé. Povrch uhladíme. Celú tortu dáme do mrazničky dobre zamraziť minimálne na 4 hodiny, ale ideálne na 24 hodín, t.j. do nasledujúceho dňa.
Na zrkadlovú polevu zmiešame Stabilizátor jogurt s 200 ml vody a Stabilizátor višňa zmiešame s 50 ml vody. Bielu čokoládu roztopíme v mlieku a rozdelíme na 3/4 a 1/4. Do 3/4 vmiešame pripravený jogurtový stabilizátor a do 1/4 vmiešame višňový stabilizátor. Pripravené polevy precedíme cez sitko.
Zamrazenú tortu vyberieme z formy. Dáme na užšiu nádobu uloženú na plechu a polejeme striedavo jogurtovou a višňovou polevou.
Povrch ozdobíme ľubovoľne, napr. kvetmi, snehovými pusinkami a čerstvým ovocím.
Šéfkuchár: Mária Lazoriková | Recept z epizódy: 26. 05. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 2 vajcia
- 3 PL kryštálového cukru
- 1 KL kypriaceho prášku do pečiva
- 2 Zlatý krém
- na jahodovú penu:
- 100 ml mlieka
- 1 Šľahačkové potešenie (Liana)
- 100 g Stabilizátora jahoda (Liana)
- 250 g jemného tvarohu
- 100 ml mlieka + 8 g želatíny čírej
- 70 g práškového cukru
- na jogurtovú penu:
- 100 ml mlieka
- 1 Šľahačkové potešenie (Liana)
- 250 g jogurtu
- 100 g Stabilizátora šľahačky jogurt (Liana)
- 70 g práškového cukru
- 100 ml mlieka + 10 g želatína číra
- na zrkadlovú polevu:
- 200 g bielej čokolády
- 120 ml mlieka
- 150 g Stabilizátora jogurt (Liana)+ 200 ml vody
- 50 g Stabilizátora višňa (Liana) + 50 ml vody
- +
- jahody v želé
- vitamínový malinový nápoj (Liana)
- ovocie, snehové pusinky a kvety na dekoráciu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame