Ingrediencie
- na cesto:
- 80 g masla
- 200 g hnedého cukru
- 3 veľké vajcia
- 165 g bieleho jogurtu
- 2 veľké zrelé banány
- 1 hruška
- 2 KL vanilkového extraktu
- 360 g hladkej múky
- 2 KL bezfosfátového prášku do pečiva
- ½ KL jedlej sódy
- ½ KL soli
- na krém:
- 230 g kryštálového cukru
- 2 PL medu
- 2 PL vody
- 130 ml 33% smotany
- ¾ KL hrubej soli
- 2 ½ PL masla
- 1 KL vanilkového extraktu
- 500 g mascarpone
- na dozdobenie:
- 100 g kvalitnej čokolády
- figy
- červené hrozno
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Torta Dulce de leche
Na karamelový krém skaramelizujeme cukor a zalejeme ho horúcou smotanou. Krém necháme vychladnúť. V jednej nádobe zahrejeme smotanu, maslo a soľ, až kým sa maslo úplne
nerozpustí, no smotana nemá vrieť. Potom nádobu odstránime z tepla a pridáme vanilkový extrakt. V druhej nádobe skaramelizujeme cukor, med a vodu. Keď cukor naberie jantárovú farbu, vlejeme do neho zahriatu smotanu a metličkou rýchlo rozmiešame. Krém necháme vychladnúť.
Rúru predhrejeme na 175 stupňov. Vo veľkej mise rozmixujeme maslo s cukrom, kým sa
neprepoja. Postupne pridávame vajcia jedno po druhom, jogurt, na kašu rozmixované banány,
hrušku a vanilkový extrakt. V samostatnej mise premiešame suché prísady – múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ, zmes preosejeme do veľkej misy s vajcami a vareškou miešame. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, nalejeme ho do dvoch maslom vymastených foriem s priemerom 17 cm a pečieme
približne 50 minút. Po vytiahnutí necháme cesto ešte 10 minút postáť, potom ho vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.
Šéfkuchár: Michaela Kočišová | Recept z epizódy: 15. 11. 2015
Ingrediencie
- na cesto:
- 80 g masla
- 200 g hnedého cukru
- 3 veľké vajcia
- 165 g bieleho jogurtu
- 2 veľké zrelé banány
- 1 hruška
- 2 KL vanilkového extraktu
- 360 g hladkej múky
- 2 KL bezfosfátového prášku do pečiva
- ½ KL jedlej sódy
- ½ KL soli
- na krém:
- 230 g kryštálového cukru
- 2 PL medu
- 2 PL vody
- 130 ml 33% smotany
- ¾ KL hrubej soli
- 2 ½ PL masla
- 1 KL vanilkového extraktu
- 500 g mascarpone
- na dozdobenie:
- 100 g kvalitnej čokolády
- figy
- červené hrozno
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame