Torta Dulce de leche - Tajomstvo mojej kuchyne

Torta Dulce de leche

Maspoma

Na karamelový krém skaramelizujeme cukor a zalejeme ho horúcou smotanou. Krém necháme vychladnúť. V jednej nádobe zahrejeme smotanu, maslo a soľ, až kým sa maslo úplne

nerozpustí, no smotana nemá vrieť. Potom nádobu odstránime  z tepla a pridáme vanilkový extrakt. V  druhej nádobe skaramelizujeme  cukor, med a vodu. Keď cukor naberie jantárovú farbu, vlejeme do neho zahriatu smotanu a metličkou rýchlo rozmiešame. Krém necháme vychladnúť.

Rúru predhrejeme na 175 stupňov. Vo veľkej mise rozmixujeme maslo s cukrom, kým sa

neprepoja. Postupne pridávame vajcia jedno po druhom, jogurt, na kašu rozmixované banány,

hrušku a vanilkový extrakt. V samostatnej mise premiešame suché prísady – múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ, zmes preosejeme do veľkej misy s vajcami a vareškou miešame. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, nalejeme ho do dvoch maslom vymastených foriem s priemerom 17 cm a pečieme

približne 50 minút. Po vytiahnutí necháme cesto ešte 10 minút postáť, potom ho vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

Maspoma

Šéfkuchár: Michaela Kočišová | Recept z epizódy: 15. 11. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu