Ingrediencie
- 1 tekvica
- 1-2 ČL škrobu
- (zemiakový, japonský Kuzuškrob, príp. xantanová guma)
- kardamon
- škorica
- badián
- 2 PL medu
- 2 PL javorového sirupu
- citrónová kôra
- vanilkový lusk
- 100 g pekanových orechov
- 10 sliviek
- 2 PL trstinového cukru
- 75 g masla
- 250 ml smotany na šľahanie
- škorica
- stužovač šľahačky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tekvicový puding so skaramelizovanými pekanovými orechmi, slivkami a škoricovou šľahačkou
Postup: Tekvicu nakrájanú na kocky si uvaríme vo vode spolu so škoricou, badiánom, kardamonom, citrónovou kôrou a vanilkovým luskom. Keď je mäkká, rozmixujeme ju tyčovým mixérom a prepasírujeme cez sitko, aby bola zmes hladká.
V mlieku rozpustíme 1-2 lyžičky škrobu (podľa toho, aký hustý chceme puding), vmiešame do tekvicového pyré a necháme prehriať, prípadne ešte dosladíme javorovým sirupom a dochutíme. Slivky pokrájame na malé kocky, opražíme ich na masle, pridáme nasekané pekanové orechy, zasypeme trstinovým cukrom a necháme skaramelizovať.
Vychladenú šľahačku (do ktorej pridáme aj stužovač šľahačky) vyšľaháme so škoricou a troškou medu.
Šéfkuchár: Lucia Gulišová | Recept z epizódy: 02. 10. 2016
Ingrediencie
- 1 tekvica
- 1-2 ČL škrobu
- (zemiakový, japonský Kuzuškrob, príp. xantanová guma)
- kardamon
- škorica
- badián
- 2 PL medu
- 2 PL javorového sirupu
- citrónová kôra
- vanilkový lusk
- 100 g pekanových orechov
- 10 sliviek
- 2 PL trstinového cukru
- 75 g masla
- 250 ml smotany na šľahanie
- škorica
- stužovač šľahačky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame