Ingrediencie
- 350 g hladkej ražnej múky
- 100 g medu
- 100 g mäkkého masla
- 50 g trstinového cukru
- 1 vajce
- 1 salajka – kypriaci prášok do perníkov (20g)
- 100 g tekvicového pyré
- 1 PL perníkového korenia
- na polevu:
- 200 g práškového cukru
- 3 PL citrónovej šťavy
- 50 ml rumu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tekvicové perníčky
Ražnú múku dobre premiešame s perníkovým korením. Med, maslo, cukor zohrejeme v kastróliku, kým sa prísady neroztopia a dobre nepremiešajú. Necháme vychladnúť a vlejeme do múky. Vajce rozmiešame s kypridlom a vlejeme do zmesi. Nakoniec pridáme tekvicové pyré a vymiesime kompaktné hutné cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme cez noc (príp.aj dlhšie) v chladničke. Na druhý deň cesto krátko premiesime na pomúčenej doske, vyvaľkáme šúlky s priemerom asi 3 cm, nakrájame ich na menšie kúsky, z ktorých tvarujeme guľôčky veľkosti vlašského orecha. Guľôčky ukladáme na plech s papierom na pečenie a dlaňou alebo pomocou pohára ich sploštíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 10-12 minút.
Poleva: Preosiaty práškový cukor dobre vymiešame s citrónovou šťavou, pridáme rum a podľa potreby horúcu vodu. Poleva by mala byť hustejšia ale tečúca.
Ešte teplé perníky namáčame v poleve a necháme na mriežke odkvapkať.
Šéfkuchár: Michaela Smolová | Recept z epizódy: 06. 11. 2022
Ingrediencie
- 350 g hladkej ražnej múky
- 100 g medu
- 100 g mäkkého masla
- 50 g trstinového cukru
- 1 vajce
- 1 salajka – kypriaci prášok do perníkov (20g)
- 100 g tekvicového pyré
- 1 PL perníkového korenia
- na polevu:
- 200 g práškového cukru
- 3 PL citrónovej šťavy
- 50 ml rumu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame