Ingrediencie
- 1 téglik kyslej smotany
- 1 téglik práškového cukru
- 1 téglik mletých orechov
- 1 téglik hladkej múky
- ½ téglika oleja
- 2 hrste hrozienok
- 3 vajcia
- 1 bezfosfátový prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL kakaa
- maslo , strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
- maliny a mäta na dozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tégliková bábovka
Postup: Do nádoby vysypeme 1 téglik kyslej smotany, práškového cukru, hladkej múky , mletých orechov a ½ téglika oleja a dobre premiešame. Ďalej pridáme vajíčka, bezfosfátový prášok do pečiva, vanilkový cukor, hrozienka a kakao. Znova premiešame. Bábovkovú formu vytrieme maslom, vysypeme strúhankou a vlejeme do nej cesto. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 140 stupňov Celzia cca 40 minút. Po upečení bábovku posypeme cukrom, dozdobíme malinami a lístkami mäty.
Šéfkuchár: Jana Majeská | Recept z epizódy: 09. 03. 2017
Ingrediencie
- 1 téglik kyslej smotany
- 1 téglik práškového cukru
- 1 téglik mletých orechov
- 1 téglik hladkej múky
- ½ téglika oleja
- 2 hrste hrozienok
- 3 vajcia
- 1 bezfosfátový prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL kakaa
- maslo , strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
- maliny a mäta na dozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame