Ingrediencie
- na dva pláty cesta:
- 200 g čokolády 80 %
- 80 g masla
- 8 vajec
- 170 g práškového cukru
- na plnku:
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 250 ml sladkej smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový struk
- 50 ml vaječného likéru
- na polevu:
- 250 g bielej čokolády
- 80 g sladkej smotany
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tatranský Míša
Žĺtky vymiešame do peny s 85 g cukru. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh s druhou polovicou cukru. Maslo roztopíme, pridáme čokoládu a pomaly miešame, kým sa nerozpustí. Žĺtky zmiešame s čokoládou a jemne zapracujeme sneh. Hotovú zmes rozotrieme na mastný papier na dva plechy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 12 minút.
Na prípravu plnky vyšľaháme tvaroh, mascarpone, smotanu a cukor. Ďalej pridáme vanilkový struk a vaječný koňak. Všetko dobre premiešame.
Na upečený plát rozotrieme polovicu plnky, prikryjeme druhým plátom a potrieme druhou polovicou plnky. Necháme chvíľku v chlade stuhnúť.
Smotanu zohrejeme, pridáme bielu čokoládu a miešame, až kým sa čokoláda neroztopí. Polevou polejeme hotový koláč a necháme stuhnúť.
Šéfkuchár: Matúš Relovský | Recept z epizódy: 08. 12. 2019
Ingrediencie
- na dva pláty cesta:
- 200 g čokolády 80 %
- 80 g masla
- 8 vajec
- 170 g práškového cukru
- na plnku:
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 250 ml sladkej smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový struk
- 50 ml vaječného likéru
- na polevu:
- 250 g bielej čokolády
- 80 g sladkej smotany
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame