Tatranský Míša - Tajomstvo mojej kuchyne

Tatranský Míša

Maspoma

Žĺtky vymiešame do peny s 85 g cukru. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh s druhou polovicou cukru. Maslo roztopíme, pridáme čokoládu a pomaly miešame, kým sa nerozpustí. Žĺtky zmiešame s čokoládou a jemne zapracujeme sneh. Hotovú zmes rozotrieme na mastný papier na dva plechy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 12 minút.

Na prípravu plnky vyšľaháme tvaroh, mascarpone, smotanu a  cukor. Ďalej pridáme vanilkový struk a vaječný koňak. Všetko dobre premiešame.

Na upečený plát rozotrieme polovicu plnky, prikryjeme druhým plátom a potrieme druhou polovicou plnky. Necháme chvíľku v chlade stuhnúť.

Smotanu zohrejeme, pridáme bielu čokoládu  a miešame, až kým sa čokoláda neroztopí. Polevou polejeme hotový koláč a necháme stuhnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Matúš Relovský | Recept z epizódy: 08. 12. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu