Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky na krehké pečivo
- 150 g masla
- 40 g práškového cukru
- šťava a kôra z jednej limetky
- 2 žĺtky
- maslo na vytretie formičiek
- na pomarančový krém:
- 75 g creme fraiche alebo kyslej smotany
- 75 g mascarpone
- 65 ml pomarančovej šťavy
- 60 g pomarančovej kôry
- 50 g želírovacieho cukru
- 50 g práškového cukru
- na citrónový krém:
- 75 g creme fraiche alebo kyslej smotany
- 75 g mascarpone
- 65 ml citrónovej šťavy
- 60 g citrónovej kôry
- 50 g želírovacieho cukru
- 75 g práškového cukru
- na dozdobenie:
- pistácie
- hlbokozmrazené ovocie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tartaletky plnené krémom z pomarančovej a citrónovej kôry
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme odpočívať asi 1 hodinu. Odstáte cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a dáme do maslom vymastených formičiek. Prikryjeme druhou formičkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 145 stupňoch cca 10 min.
Pomarančovú kôru oblanžírujeme, aby stratila horkosť. Necháme vychladnúť a nadrobno nakrájame. Pomarančovú šťavu zmiešame so želírovacím cukrom a prevaríme. Necháme vychladnúť. Do mixéra dáme pomarančovú kôru, šťavu so želírovacím cukrom, creme fraiche, mascarpone a práškový cukor a zmixujeme na hladký krém. Necháme stuhnúť.
Rovnako postupujeme pri citrónovom kréme.
Upečené tartaletky plníme citrónovým a pomarančovým krémom a zdobíme pistáciami a hlbokozmrazeným ovocím.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 11. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky na krehké pečivo
- 150 g masla
- 40 g práškového cukru
- šťava a kôra z jednej limetky
- 2 žĺtky
- maslo na vytretie formičiek
- na pomarančový krém:
- 75 g creme fraiche alebo kyslej smotany
- 75 g mascarpone
- 65 ml pomarančovej šťavy
- 60 g pomarančovej kôry
- 50 g želírovacieho cukru
- 50 g práškového cukru
- na citrónový krém:
- 75 g creme fraiche alebo kyslej smotany
- 75 g mascarpone
- 65 ml citrónovej šťavy
- 60 g citrónovej kôry
- 50 g želírovacieho cukru
- 75 g práškového cukru
- na dozdobenie:
- pistácie
- hlbokozmrazené ovocie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame