Svieže tartaletky s tvarohovým krémom a pusinkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Svieže tartaletky s tvarohovým krémom a pusinkami

Maspoma

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a necháme odpočívať pol hodiny v chlade. Cesto rozvaľkáme na plát hrubý približne 4 mm, vykrajujeme a plníme formičky. Na vrch formičiek môžeme dať papier na pečenie a zaťažiť ho fazuľkami, aby cesto zostalo pekne vytvarované. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

Smotanu privedieme do varu, primiešame do nej na kúsky nalámanú bielu čokoládu a miešame, kým sa všetka čokoláda nerozpustí. Ganache dáme vychladnúť. Na malinovú redukciu varíme maliny spolu s cukrom, aby sme dostali hustú konzistenciu. Ďalej vymiešame jemný tvaroh spolu s cukrom, pridáme vychladnutú ganache, zredukované maliny a necháme odpočívať v chlade. Po vychladnutí plníme tartaletky. Dozdobíme sladkými pusinkami, čerstvým ovocím a mätou.

Maspoma

Šéfkuchár: Terézia Varšavová | Recept z epizódy: 01. 07. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu