Ingrediencie
- Na korpus:
- 120 g bielej čokolády,
- 40 g práškového cukru,
- 120 g masla,
- 6 vajec,
- 120 g kryštálového cukru,
- 120 g hladkej múky špeciál,
- kôra z ½ limetky,
- Na biely čokoládový krém:
- 150 g bielej čokolády,
- 75 g sladkej smotany v tekutom stave,
- 200 g vyšľahanej sladkej smotany,
- Na hnedý čokoládový krém:
- 150 g mliečnej čokolády,
- 75 g sladkej smotany v tekutom stave,
- 200 g vyšľahanej sladkej smotany,
- Na ovocnú náplň:
- 100 g čerstvých jahôd,
- 1 kiwi,
- 100 g manga,
- 50 g marhuľového džemu,
- 6 plátkov želatiny,
- 100 ml vody,
- šťava z ½ limetky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Svieža čokoládová kocka s ovocím
Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a maslo rozpustíme, zľahka vmiešame čokoládu, bielkový sneh, hladkú múku s kôrou z limetky. Cesto rozotrieme na 2 plechy pokryté papierom. Pečieme v rúre pri teplote 200°C približne 10 min. Po upečení a vychladnutí založíme na okraj rám, alebo plát vložíme do hlbšieho plechu.
Čokoládu na krém rozpustíme a pridáme tekutú smotanu. Zvyšnú smotanu vyšľaháme a primiešame zľahka do čokolády so smotanou. Rovnako pripravíme aj hnedý čokoládový krém. Želatínu namočíme do studenej vody, aby napučala. Vodu a džem prevaríme, pridámenakrájané mango, krátko povaríme, potom do zmesi pridáme jahody a kivi, odstavíme a primiešame napučanú želatínu. Zmes necháme vychladnúť a dochutíme šťavou z limetky.
Bielym čokoládovým krémom potrieme spodný plát, položíme druhý plát, rozotrieme ovocnú náplň a čokoládový krém z mliečnej čokolády. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame kocky a vhodne dozdobíme čokoládou alebo ovocím podľa chuti.
Šéfkuchár: Jozefina Zaukolcová | Recept z epizódy: 01. 04. 2012
Ingrediencie
- Na korpus:
- 120 g bielej čokolády,
- 40 g práškového cukru,
- 120 g masla,
- 6 vajec,
- 120 g kryštálového cukru,
- 120 g hladkej múky špeciál,
- kôra z ½ limetky,
- Na biely čokoládový krém:
- 150 g bielej čokolády,
- 75 g sladkej smotany v tekutom stave,
- 200 g vyšľahanej sladkej smotany,
- Na hnedý čokoládový krém:
- 150 g mliečnej čokolády,
- 75 g sladkej smotany v tekutom stave,
- 200 g vyšľahanej sladkej smotany,
- Na ovocnú náplň:
- 100 g čerstvých jahôd,
- 1 kiwi,
- 100 g manga,
- 50 g marhuľového džemu,
- 6 plátkov želatiny,
- 100 ml vody,
- šťava z ½ limetky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame