Svieža čokoládová kocka s ovocím - Tajomstvo mojej kuchyne

Svieža čokoládová kocka s ovocím

Maspoma

Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a maslo rozpustíme, zľahka vmiešame čokoládu, bielkový sneh, hladkú múku s kôrou z limetky. Cesto rozotrieme na 2 plechy pokryté papierom. Pečieme v rúre pri teplote 200°C približne 10 min. Po upečení a vychladnutí založíme na okraj rám, alebo plát vložíme do hlbšieho plechu.

Čokoládu na krém rozpustíme a pridáme tekutú smotanu. Zvyšnú smotanu vyšľaháme a primiešame zľahka do čokolády so smotanou. Rovnako pripravíme aj hnedý čokoládový krém. Želatínu namočíme do studenej vody, aby napučala. Vodu a džem prevaríme, pridámenakrájané mango, krátko povaríme, potom do zmesi pridáme jahody a kivi, odstavíme a primiešame napučanú želatínu. Zmes necháme vychladnúť a dochutíme šťavou z limetky.

Bielym čokoládovým krémom potrieme spodný plát, položíme druhý plát, rozotrieme ovocnú náplň a čokoládový krém z mliečnej čokolády. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame kocky a vhodne dozdobíme čokoládou alebo ovocím podľa chuti.

Maspoma

Šéfkuchár: Jozefina Zaukolcová | Recept z epizódy: 01. 04. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu