Ingrediencie
- Na cesto:
- 10 vajec,
- 300 g mletých vlašských orechov,
- 300 g kryštálového cukru,
- 80 g hrubej muky,
- 2 PL kakaa,
- trochu rumu na pokropenie upečeného cesta
- Na krém:
- 200 g práškového cukru,
- 2 celé vajcia,
- 3 žĺtky,
- 375 g masla,
- 1 vanilkový cukor,
- Na polevu:
- 200 g horkej čokolády,
- 125 g masla
- Na ozdobu:
- 100 g olúpaných a pozdĺžne posekaných mandlí,
- 1 sladkú smotanu,
- 1 stužovač,
- 1 vanilkový cukor,
- čerstvé maliny,
- zopár lístkov mäty
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Srnčí chrbát Kataríny Beranovej a jej synovca Borisa
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske zmiešame suché ingrediencie – orechy, múku, kakao a pridáme spolu so žĺtkami do snehu. Všetko zmiešame ručnou metličkou a masu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 170°C asi 55-60 minút.
Krém:
Nad parou vyšľaháme v miske 2 vajcia a 3 žĺtky s práškovým cukrom, až kým sa vytvorí hladká masa. Tú odstavíme z pary a za stáleho miešania pridávame malé kúsky nakrájaného masla a vanilkový cukor. Potom miešame elektrickým ručným mixérom až kým sa vytvorí hladká krémová masa.
Poleva:
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom a vymiešame dohladka. Plnenie:
Korpus prekrojíme pozdĺžne na tri rovnaké diely, pokropíme rumom a potrieme malinovým džemom. Potom rozotrieme krém, opatrne preložíme, vrch polejeme roztopenou čokoládou a nakoniec ozdobíme šľahačkou, ovocím, mandľami, prípadne mätou.
Šéfkuchár: Boris Beran | Recept z epizódy: 25. 12. 2009
Ingrediencie
- Na cesto:
- 10 vajec,
- 300 g mletých vlašských orechov,
- 300 g kryštálového cukru,
- 80 g hrubej muky,
- 2 PL kakaa,
- trochu rumu na pokropenie upečeného cesta
- Na krém:
- 200 g práškového cukru,
- 2 celé vajcia,
- 3 žĺtky,
- 375 g masla,
- 1 vanilkový cukor,
- Na polevu:
- 200 g horkej čokolády,
- 125 g masla
- Na ozdobu:
- 100 g olúpaných a pozdĺžne posekaných mandlí,
- 1 sladkú smotanu,
- 1 stužovač,
- 1 vanilkový cukor,
- čerstvé maliny,
- zopár lístkov mäty
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame